1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Geflambeerde banaan

Geflambeerde banaan

Door: Joyce1956

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-09-2014

Ingrediënten 4 personen


4 stevige bananen
50 g pecannoten
30 g roomboter
100 ml witte rum
4 el donkere basterdsuiker
4 bolletjes vanille-ijs


Geflambeerde banaan
Geflambeerde banaan

Een heerlijk en ook feestelijk nagerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de bananen en halveer ze in de lengte. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de banaanhelften in circa 5 minuten per kant bruin. Verwarm de rum in een steelpan (niet laten koken). Strooi de suiker over de banaan en neem de pan van het vuur. Zet de afzuigkap uit. Schenk de rum over de bananen en houd er een aansteker of lucifer bij om de rum in brand te steken. Laat de bananen flamberen. Verdeel de bananen over de borden. Schep er een bolletje vanille-ijs naast, schenk de saus erover en bestrooi de bananen met de noten.

Bron

24 kitchen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top