1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aspergesoep met paling

Aspergesoep met paling

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-09-2014

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten: 25-30 asperges3 gekookte asperges in stukjes3 eetlepels boter3 eetlepels bloem
3 sjalotten (fijnsnipperen)1 liter groentebouillon150 ml. witte wijn150 ml. room200 gr. paling (filet)
 


Verder heb je nodig


Passeerzeef
Of een staafmixer


Bedacht me dat ik hier op Smulweb geen recepten kon terugvinden van aspergesoep met paling, vandaar dit recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet een pan op en smoor de sjalotjes (niet laten kleuren) met wat boter. 
Voeg de asperges in delen toe en doe de bloem erbij en kort roeren en bakken. (let op dat de bloem niet aanbrand). Je kunt ook enkele aspergekopjes meekoken en na 5 minuten eruit halen en afkoelen in ijskoud water (blancheren), zodat je ze op het laatst als decoratie kunt toevoegen. 

Schenk vervolgens de groentebouillon en de wijn erbij. Aan de kook brengen en 40-45 minuten laten pruttelen (totdat de asperges volledig gaar zijn). Passeer de soep hierna in een zeef. 
Dan de room toevoegen en opnieuw verwarmen, daarna de gefileerde paling in stukjes en de gekookte aspergestukken verdelen over 4 borden en schenk de soep erbij.

PS Je kunt ook de gekookte asperges fijnpureren met een staafmixer en dan zeven. Daarna de soep weer opzetten met de room.

Serveertip

Serveer er gerooster grof boerenbrood met kruidenboter bij, eventueel met palingfilets.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mick72


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mick72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top