Romige oranjesoep

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-09-2014
  • Romige oranjesoep

    Romige oranjesoep

    Romige oranjesoep

Gezonde soep van pompoen, wortel en linzen met een Indiaas tintje. Ook leuk voor Koningsdag!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
125 gr rode linzen (eventueel ook te vervangen door 2 aardappeltjes)
½ oranje pompoen
250 gr wortels
3 cm gemberwortel, geraspt
2 bouillonblokjes
1 uitje
2 teentjes knoflook
1 eetl kokosolie of olijfolie 
200 ml kokosmelk
Klein bakje Griekse yoghurt
4 naanbroodjes
Eventueel wat koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer

Bereidingswijze

Was de rode linzen en maak de pompoen schoon. Snijd de pompoen met een groot mes in vieren en verwijder de zaden en de zaadlijsten. De pompoen schillen is niet noodzakelijk. Snij de helft van de pompoen in blokjes. Rasp de wortels en hak ook in stukjes. Zet 1250 ml water op het vuur en voeg de linzen, pompoenblokjes, wortels, bouillonblokjes en gemberwortel toe. Kook deze ongeveer 15 minuten door zodat alles zacht is.Hak ondertussen de ui en knoflook fijn en fruit deze in een klein scheutje olie lichtbruin. Pureer de soep en voeg daarna de ui, knoflook en kokosmelk toe en roer goed door. Voeg eventueel nog een beetje peper en zout toe en verwarm zachtjes op laag vuur.Schep de soep in borden of kommen en doe een eetlepel yoghurt er in. Koninginnedagtip: Je kunt ook de yoghurt losroeren met een klein beetje water en met een theelepel een kroontje er op tekenen. Bestrooi de soep eventueel met wat koriander. Serveer met naanbrood.

Bron

leukerecepten.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten