1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. mosselsoep met venkel en peterselie

mosselsoep met venkel en peterselie

Door: halfie

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-09-2014

Ingrediënten 10 personen


2 uien - 3 venkelknollen - 3 sjalotjes - 1 winterwortel - i prei ( aleen het wit ) - 2 teentjes knoflook - enkele takjes tijm - 1/2 tl ketoembar - plukje safraandraadjes - 3 tomaten - 1 grote aardappel - 2 el pernod - 1 dl noilly pratt - 1 dl droge witte wijn - wat olijfolie - bosje platte peterselie - 2 kg mosselen - 150 ml slagroom - 30 gr boter - 1 liter water - 1 tl kerriepoeder - zout en peper


Verder heb je nodig


Grote pan - blender - bolzeef


Niet zo maar een soepje,

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd alle groenten in blokjes , aleen de venkelknollen in halve ringen
was de mosselen en kijk ze na ( beschadigde exemplaren weggooien )
smelt de boter in een ruime pan, voeg fijngesneden ui en de wijn toe en wacht tot het borrelt. voeg de mosselen toe en schud de pan. laat de mosselen met de deksel op de pan circa 8 minuten koken totdat de mosselen open zijn ( schud de pan af en toe ) giet de mosselen af in een vergiet met daarin een passeerdoek op een andere pan en bewaar het kookvocht. laat de mosselen afkoelen, haal ze daarna uit de schelpen en houd apart.
verhit olijfolie in een soeppan en voeg sjalot , wortel , prei , 1 venkelknol en knoflook toe , samen met de tijm , ketoembar en de safraan.
leg de deksel op de pan en bak alles 5 minuten op zacht vuur. voeg dan de tomaten en de aardappel toe, leg de deksel weer op de pan en laat weer 5 minuten meestoven.
voeg de pernod toe en laat zonder deksel op de pan koen totdat he vocht volledig verdampt is. schenk de noilly pratt erin en kook deze tot de helft in.
roer nu het achter gebleven mosselvocht erdoor, de helft van de mosselen en 1 liter water. breng alles aan de kook en laat met de deksel op de pan 15 minuutjes zachtjes koken
blancheer intussen de rest van de venkel kort in gezouten water en spoel af onder koud water en zet even apart. 
haal de pan van het vuur en voeg de fijn gesneden peterselie toe en laat 5 minuten trekke. 
pureer de soep in een blender en wrijf door een zeef, voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper.
bak in een koekenpan met wat boter de overgebleven ui en de venkel en breng op smaak met zout en peper en de kerriepoeder.
bak de overgebleven mosselen 1 minuut op in wat boter
leg wat van het ui/venkel mengsel op de voorverwarmde borden, leg daarop wat mosseltjes en schenk de soep er omheen.
 

Serveertip

Lees het recept even goed door wan deze soep is gerust wel bewerkelijk

Bron

Gemaakt met een kookclub



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van halfie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top