Focaccia met kruidig gehakt

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 26-09-2014
  • Focaccia met kruidig gehakt

    Focaccia met kruidig gehakt

    Focaccia met kruidig gehakt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 focaccia
250 ml Griekse yoghurt
1 grote teen knoflook, geperst
sap en rasp van 1 citroen
versgemalen zwarte peper
zout
500 g lams- of rundergehakt
1 ui, gesnipperd
eetlepel pikante paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
2 eetlepels olijfolie
25 g rucola
8 halfdroge tomaatjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de yoghurt met de knoflook, citroenrasp en zout en peper naar smaak. Bak het gehakt in een koekenpan al omscheppend rul. Schep de ui met 1-2 eetlepels citroensap, paprikapoeder en komijn erdoor en bak het gehakt en de ui knapperig bruin. Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Snijd het brood in vier stukken en snijd deze overlangs door. Bestrijk de snijvlakken dun met olijfolie en rooster ze in een grillpan knapperig bruin. Bestrijk de snijvlakken royaal met yoghurt en schep het gehakt erop. Verdeel de rucola en tomaatjes erover. Verdeel de stukken brood over vier borden. Leg op elk bord een onder en een bovenkant van de focaccia.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

RicardoenAnouk avatar
RicardoenAnouk 06-04-2020

Lekket staat geregeld bij ons op het menu

anneke___ avatar
anneke___ 04-11-2014

lijkt me erg lekker, ik neem hem mee :D

hoedinie avatar
hoedinie 03-11-2014

zaterdag klaargemaakt. heerlijk!

carameltoetje avatar
carameltoetje 29-10-2014

Ziet er heerlijk en gemakkelijk uit! Ga deze dan ook vanavond klaarmaken *-*

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten