Hollandse uitsmijter

  • 0-10 min.
  • Hollandse uitsmijter

    Hollandse uitsmijter

    Hollandse uitsmijter

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
2 sneetjes meergranenbrood
1 theelepel mosterd
1/2 eetlepel bieslook, fijngeknipt
1 eetlepel halvarine/margarine
1/2 eetlepel vloeibare margarine
20 g veldsla
1 tomaat, in plakjes
2 plakken achterham
2 eieren
versgemalen peper
2 eetlepels geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 578,19 kcal
Koolhydraten 31,66 g
Eiwitten 41,41 g
Vetten 30,42 g

Bereidingswijze

Roer de mosterd en de helft van het bieslook door 1 eetlepel halvarine/margarine en bestrijk de sneetjes brood ermee. Leg de sneetjes op een groot bord en verdeel de veldsla en tomaat erover. Verhit een halve eetlepel vloeibare margarine in een koekenpan en leg de plakken ham erin. Breek de eieren erboven, prik eventueel de dooiers door en bak de uitsmijter op matig hoog vuur in ca. 3-4 minuten gaar. Leg de uitsmijter op de sneetjes brood en strooi er zout en peper over. Strooi er dan de kaas en de rest van het bieslook over.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

brood avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten