Teriyakizalm

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-09-2014
  • Teriyakizalm

    Teriyakizalm

    Teriyakizalm

De meesten beginnen al spontaan te watertanden bij de smaak van zalm alleen, maar met wat teriyakisaus en gember wordt dit gerecht keer op keer een topper!

Dit recept komt uit 'Basiskookboek voor Studenten' van Alastair Williams. (ISBN: 9789044739619). Lees ook mijn recensie over dit boek: http://www.smulweb.nl/artikelen/198292/Boekrecensie-basiskookboek-voor-studenten

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
3 tl verse gember
4 el teriyakisaus
1 tl suiker
1 el water
1 tl sesamolie
2 zalmfilets
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de marinade: schil de rasp en de gember. Meng in een kom die groot genoeg is voor de zalmfilets de gember, teriyakisaus, suiker, olie en het water. Leg de zamlfilets in de marinade en laat 30 minuten rusten. 

Haal de zalm uit de marinade. Leg de filets op een vel aluminiumfolie en gril ze ongeveer 10 minuten, naargelang de dikte. 

Bron

Basiskookboek voor Studenten - Alastair Williams

Serveertip

Heerlijk met gestoomde paksoi! Of zoals op de foto, met mais en andere verse groenten. 

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten