1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Europese keuken
  5. Bananenfoster

Bananenfoster

  • Europees, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-09-2014

Ingrediënten 4 personen


60 g boter
150 g donkere basterdsuiker
3,5 el rum
1,5 tl vanille-extract
halve tl kaneelpoeder
3 bananen, gepeld en in kwarten (in de lengterichting doorsnijden en daarna halveren)
30 g grofgehakte walnoten
4 scheppen vanilleroomijs


Verder heb je nodig


Diepe koekenpan.


Bananenfoster
Bananenfoster

Dit was ons nagerecht bij het kerstdiner van 2012 en het was de favoriet van het diner. En nog snel klaar ook. Toen heb ik het wel gemaakt zonder rum, zodat ons zoontje het ook zou lusten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In een grote diepe koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten.
Suiker, rum, vanille en kaneel toevoegen.
Als het mengsel pruttelt de banaan en walnoot toevoegen en in 1 tot 2 minuten de banaan verhitten. 
Direct serveren met vanille-ijs.

Bron

All Recipes (http://allrecipes.nl/recept/1736/bananenfoster.aspx). De foto is van Fit&Healthy Mom.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ChezAMJ


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ChezAMJ
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top