1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Caprese salade
  6. Verrukkelijke geroosterde tomatensoep alla caprese met mozzarella

Verrukkelijke geroosterde tomatensoep alla caprese met mozzarella

  • Italiaans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-09-2014

Ingrediënten 2 personen


1 kilogram tomaten
1 + 1 eetlepel olijfolie
1/2 (buffel)mozzarella)
1 kleine ui of sjalotje
vers gemalen zwarte peper
zout
1/2 - 1 eetlepel wittewijn azijn
olijfolie naar smaak
basilicum
mespunt suiker


Verder heb je nodig


Bakblik
staafmixer


Soep van geroosterde tomaten met mozzarella

Mmmm. wat lekker !

Mmmm. wat lekker !
Verrukkelijke geroosterde tomatensoep alla caprese met mozzarella
Verrukkelijke geroosterde tomatensoep alla caprese met mozzarella

Voor deze super lekkere soep worden de tomaten eerst in de oven geroosterd. Dit geeft de soep een hele pure en intensieve tomatensmaak. Er wordt in de soep geen bouillon gebruikt. De ingrediënten zijn (bijna) hetzelfde als in de salade caprese.
De soep is ook koud lekker !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden (hetelucht 180 graden).
Tomaten halveren en de steelaanzet verwijderen.
Bakblik invetten met 1 eetlepel olijfolie.
Tomaten met de snijkant naar onderen op de bakplaat leggen en plm. 20 minuten bakken,

Mozzarella in kleine stukjes snijden.
Ui of sjalotje pellen en snipperen.

Van de gebakken tomaten het velletje verwijderen (gaat heel gemakkelijk nu!).

1 eetlepel olijfolie in de pan verhitten.
Hierin de uisnippers glazig bakken.
Tomaten en plm. 1 dl.water toevoegen. Aan de kook brengen.
Met de staafmixer pureren.(Je kunt de soep fijn pureren, wij vonden het lekkerder als er nog wat stukjes tomaat herkenbaar en te proeven waren.)

Soep op smaak maken met wat wittewijn-azijn, olijfolie, vers gemaken zwarte peper, zout en een beetje suiker.
Doe de soep in diepe borden. Garneer met de (buffel)mozzarella) en wat basilicum.
Druppel wat olijfolie over de soep.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Heerlijk als voorgerecht.
Ook koud heel lekker op warme dagen.

Bron

Internet - Essen und Trinken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top