Mijn favoriete pasta carbonara

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-09-2014
  • Mijn favoriete pasta carbonara

    Mijn favoriete pasta carbonara

    Mijn favoriete pasta carbonara

  • Mijn favoriete pasta carbonara

    Mijn favoriete pasta carbonara

    Mijn favoriete pasta carbonara

Dit is één van m'n favoriete manieren om een snelle maar o zo lekkere pasta op tafel te toveren. Na een hoop verschillende recepten uitgeprobeerd en gecombineerd te hebben, is dit mijn meest favoriete variant. Als je van afwisselen houdt kun je de traditionele spekjes vervangen door bijvoorbeeld chorizo, vegetarische spekjes of gerookte zalm snippers. Hoe je ook varieert, dit lekker & eenvoudig recept staat binnen een kwartiertje op tafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram pasta naar keuze (ik gebruik het liefst de vezelrijke spaghetti van Honig)
1 teen knoflook
100 gram vers geraspte Parmezaans kaas + wat extra
250 gerookte spekreepjes, liefst van een stuk
2 eieren
2 sjalotjes, gesnipperd
versgemalen zwarte peper
1 theelepel (zee)zout
1 eetlepel (olijf)olie
optioneel voor een pikante versie: een vers rood pepertje in ringetjes, zonder zaadjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kook in een waterkoker zoveel water als past in je grootste (soep)pan. Breng de pan met dit water binnen enkele minuten aan de kook. Voeg 1 theelepel zout aan het water toe. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Ondertussen ga je met de spekreepjes aan de slag.
2. Doe de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en verhit deze middelhoog. Voeg de teen knoflook, sjalotjes en spekreepjes toe. Verwijder de knoflook als deze goudbruin is. Deze heeft nu een lekker aroma afgegeven aan de spekjes.
3. Roer in een kom de eieren met de 100 gram kaas door elkaar. Voeg versgemalen zwarte peper naar wens toe.
4. Als de spekjes en sjalotjes goudbruin zijn, haal je de pan van het vuur. Voeg de gare pasta toe. Roer de spekjes en de pasta goed door elkaar. Roer na een minuutje het ei-kaas-peper mengsel door de pasta en roer goed door. Als je dit op het vuur zou doen dan garen de eieren tezeer waardoor je gestolde stukjes ei krijgt. Nu krijg je als het goed is een romige saus. Proef of de saus zo naar je smaak is. Serveer met nog wat extra vers geraspte Parmezaan.
5. En dan, mangiare!Nog wat meer tips:
- Voor een koolhydraatarme variant vervang je de reguliere pasta door bijvoorbeeld dr. Atkins pasta.
- Ook lekker met gerookte kipreepjes.

Bron

www.vertruffelijk.nl

Serveertip

Dit recept is afkomstig van www.vertruffelijk.nl 
Neem je dit recept mee? Check dan ook eens m'n foodblog www.vertruffelijk.nl voor  nog meer lekkere recepten, artikelen en fun food facts!
Vertruffelijk heeft ook facebook, pinterest en twitter!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten