Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-09-2014
  • Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

    Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

    Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

  • Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

    Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

    Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

  • Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

    Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

    Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

  • Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

    Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

    Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

  • Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

    Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

    Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

  • Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

    Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

    Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

  • Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

    Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

    Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

  • Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

    Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

    Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

Een leuke en lekkere andere manier van gnocchi bereiden dan gewoon koken is bakken in een mengsel van olijfolie met een fijngesnipperde sjalot, knoflook, peper en zeezout. Het resultaat ziet er een beetje uit als gebakken aardappeltjes maar toch smaakt het heel anders. De buitenkant crispy en de binnenkant lekker zacht.
Ik heb er een lekkere melange van bospaddenstoelen bij gebakken, wat uitstekend past bij deze tijd van het jaar. De verse salie geeft een heerlijke geur en smaak aan het gerecht.
 Strooi er een beetje versgeraspte Parmezaanse kaas overheen en garneer eventueel met een blaadje salie. Mocht je er toch perse iets van vlees bij willen eten dan kan ik hierbij een malse biefstuk aanbevelen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram gnocchi
500 gram gemengde bospaddenstoelen
6 el olijfolie
1 flinke sjalot of 2 kleine
4 t knoflook
peper en zout
enkele blaadjes salie
evt. 1 paddenstoelen bouillon tablet
geraspte Grana Padano (of een andere harde pittige kaassoort)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

maak een mengsel van olijfolie, fijngesnipperde sjalot, gehakte knoflook, peper en zout
gebruik de helft hiervan om de gnocchi in te bakken, eerst eventjes op een hoog vuur daarna zachtjes verder laten bakken, de buitenkant moet krokant worden (ongeveer 20 minuten)
de andere helft gebruik je om de paddenstoelen in te bereiden, verhit de olie en bak hierin snel de schoongemaakte paddenstoelen (10 minuten)
voeg de fijngesneden salie en eventueel een paddenstoelen bouillon tablet toe
serveer er geraspte Grana Padano kaas overheen en eventueel een blaadje salie 

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 08-05-2015

Hoi Wilmie, Ik heb dit gerecht afgelopen week gemaakt, alleen had ik geen gnocchi in huis en heb het met spaghetti gemaakt. Erg lekker en gemakkelijk dus zal het nog wel eens op tafel komen. Bedankt voor het delen. Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten