Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

    Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

    Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

  • Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

    Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

    Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

  • Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

    Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

    Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

De herfst is officieel begonnen, ook wel te zien en te voelen buiten. De heerlijke tijd breekt weer aan culinair gezien. We trappen deze herfst goed af met dit overheerlijke, kruidige- malse en geurige stoofpotje. Het moet even pruttelen, maar dan heb je ook wat. Dit is geen Boef Bourguignon, maar net zo lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
600 gr verse doorregen sucadelappen
250 gr champignons of kastanje champignons
125 gr gerookte spek blokjes
4 flinke uien (halve ringen)
2 teentjes knoflook, fijn
1 blikje tomatenpuree
Vers gemalen zwarte of four seasons peper
Zeezout
Olijfolie voor bakken
400 ml hete runderbouillon
150 ml stevige droge rode wijn
Paar druppels cognac
1 t pimentpoeder
4 kruidnagels
2 laurierblaadjes
5 jeneverbessen gekneusd
2 t paprikapoeder
1 t korianderpoeder
Snufje cayennepeper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 944,04 kcal
Koolhydraten 38,25 g
Eiwitten 65,09 g
Vetten 50,02 g
Benodigdheden

Hapjespan met deksel, slowcooker

Bereidingswijze

Doorregen vlees eerst op kamertemperatuur laten komen (=vlees met een vetdraadje voor de smaak) en in blokken snijden. Boter in de pan, heet laten worden en blokjes vlees- en spek om en om bruin braden. Kruiden met peper en zout. Afblussen met de rode wijn en met de hete runderbouillon (water uit de waterkoker en een blokje runderbouillon). Kruidnagels, knoflook, laurier en jeneverbessen erbij en uurtje laten stoven. Halve uienringen, tomatenpuree, piment, paprika- korianderpoeder erbij en pittig op smaak brengen met cayennepeper. Champignons vlot wassen, met een mesje steel eruit steken en in drie delen. Toevoegen en in totaal ongeveer 3 uur laten stoven. Je keuken ruikt heerlijk. Proeven, scheutje cognac erbij en eventueel nog iets hoger op smaak brengen met peper en zout. Zodra het rundvlees uit elkaar valt, gaar is, en de saus is ingekookt is het gerechtje klaar. Eet smakelijk want het is erg lekker!

Serveertip

Heerlijk op krieltjes, aardappelpuree en wij hadden er nog een beetje salade bij. Neem anders rode kool of worteltjes.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten