Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-09-2014
  • Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

    Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

    Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

  • Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

    Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

    Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

  • Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

    Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

    Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

De herfst is officieel begonnen, ook wel te zien en te voelen buiten. De heerlijke tijd breekt weer aan culinair gezien. We trappen deze herfst goed af met dit overheerlijke, kruidige- malse en geurige stoofpotje. Het moet even pruttelen, maar dan heb je ook wat. Dit is geen Boef Bourguignon, maar net zo lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
600 gr verse doorregen sucadelappen
250 gr champignons of kastanje champignons
125 gr gerookte spek blokjes
4 flinke uien (halve ringen)
2 teentjes knoflook, fijn
1 blikje tomatenpuree
Vers gemalen zwarte of four seasons peper
Zeezout
Olijfolie voor bakken
400 ml hete runderbouillon
150 ml stevige droge rode wijn
Paar druppels cognac
1 t pimentpoeder
4 kruidnagels
2 laurierblaadjes
5 jeneverbessen gekneusd
2 t paprikapoeder
1 t korianderpoeder
Snufje cayennepeper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan met deksel, slowcooker

Bereidingswijze

Doorregen vlees eerst op kamertemperatuur laten komen (=vlees met een vetdraadje voor de smaak) en in blokken snijden. Boter in de pan, heet laten worden en blokjes vlees- en spek om en om bruin braden. Kruiden met peper en zout. Afblussen met de rode wijn en met de hete runderbouillon (water uit de waterkoker en een blokje runderbouillon). Kruidnagels, knoflook, laurier en jeneverbessen erbij en uurtje laten stoven. Halve uienringen, tomatenpuree, piment, paprika- korianderpoeder erbij en pittig op smaak brengen met cayennepeper. Champignons vlot wassen, met een mesje steel eruit steken en in drie delen. Toevoegen en in totaal ongeveer 3 uur laten stoven. Je keuken ruikt heerlijk. Proeven, scheutje cognac erbij en eventueel nog iets hoger op smaak brengen met peper en zout. Zodra het rundvlees uit elkaar valt, gaar is, en de saus is ingekookt is het gerechtje klaar. Eet smakelijk want het is erg lekker!

Serveertip

Heerlijk op krieltjes, aardappelpuree en wij hadden er nog een beetje salade bij. Neem anders rode kool of worteltjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

antoniake avatar
antoniake 01-10-2014

Gek op stoofpotten. Makkelijk ook vooraf te maken als je eters krijgt.hoef je niet teveel van tafel.Dank je Alex. Groetjes Tooske

mgrietdijk avatar
mgrietdijk 01-10-2014

Gisteren gegeten. Voor herhaling vatbaar. Heerlijk

jetta2 avatar
jetta2 27-09-2014

Ik ben dol op allerhande stoofpotjes, als je ze ruikt krijg je al trek, dankjewel liefs Jetta

smartha avatar
smartha 26-09-2014

Wat je zegt Alex,een lekker stoofpotje,en wat dat pruttelen betreft een heerlijke geur dus dubbel genieten van jou stoofpotje, groetjes Martha

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 26-09-2014

Ziet er ook heel goed uit, ik zet het in mijn kookboek voor wanneer het ECHT herfst is. Bedankt ... Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten