Herfst: romig groente ovenschoteltje met kip

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-09-2014
  • Herfst: romig groente ovenschoteltje met kip

    Herfst: romig groente ovenschoteltje met kip

    Herfst: romig groente ovenschoteltje met kip

Er is weer volop verse najaarsgroente, de dagen worden korter, het wordt kouder en de tijd van de ovenschoteltjes breekt weer aan. Deze is lekker hartig en romig. Zeer gezonde- en smakelijke hap die je heel snel en makkelijk kan maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
2 flinke kipfilets of 3 kleinere
Olijfolie
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
2 tl kerriepoeder
Snufje chilipoeder
Snufje nootmuskaat
2 teentjes knoflook, geperst
750 gr gemende verse seizoensgroente (diepvries doperwtjes, bloemkool roosjes, bospeen, broccoli roosjes, sperziebonen, plakjes trostomaat of wat je ook maar lekker vind)
1 bekertje slagroom
200 gr geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, steelpannetjes, ovnschaal

Bereidingswijze

Kies de groente van je keuze, was ze, maak ze schoon en snijd in hapklare stukjes. Pannetje(s) nemen met zout water en beetgaar blancheren. Houdt rekening met de kooktijd want de ene soort kan sneller gaar zijn dan de andere soort. Groente uitnemen en laten uitlekken in een vergiet. Beetje groente kookvocht bewaren. Dan de kipfilets wassen, droogdeppen en in blokjes snijden. Beetje olie in een wok en de kip blokjes stevig op hoog vuur aanbraden tot ze beginnen te bruinen. Bestrooi dan met peper, zout en royaal met kerriepoeder. Bewaren. Slagroom in een steelpan doen en er wat groente vocht bij doen tot je ongeveer een kleine halve liter saus hebt. Knoflook persen en erdoor doen. Kort al roerend aan de kook brengen en de romige saus op de juiste smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat en wat chilipoeder. Ovenschaaltje nemen en de kip en de geblancheerde groente er gelijkmatig in verdelen. Giet je saus er gelijkmatig overheen en bestrooi de bovenkant gelijkmatig en royaal met een laag kaas. Zet in een voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden en bak hem in 20-30 minuten gaar tot de kaas laag mooi goudbruin is en is gaan lopen. Zet dampend op de tafel op onderzetters en smullen maar. Kooktip: Je kan de kip eventueel ook vervangen door mager rundergehakt.

Bron

Deze komt uit een boekje van Knorr (aangepast).

Serveertip

Erg lekker met aardappelpuree of witte rijst.

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 23-10-2014

Alex dit was (en vandaag is het nog) heerlijk! Had het gemaakt met een puree van zoete aardappel. Zou volgens mij ook goed gaan met vis. Lieve groet Cecile

misspiggie avatar
misspiggie 02-10-2014

hartstikke lekker gegeten, smaken vulde elkaar perfect aan, is tijdens en maken en eten een kleurrijk geheel, vandaag goedkoop de groente gekocht, bloemkool, boontjes en bospeen voor een prikkie, dat is nog eens leuk koken, groet Jeannette

Veertje11 avatar
Veertje11 28-09-2014

heerlijk, maar dan zonder kip

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten