1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Saus
  6. Herfst Kip goulash in mosterdhoning saus

Herfst Kip goulash in mosterdhoning saus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-09-2014

Ingrediënten 4 personen


700 gr kipfilet
300 gr bruine kastanje champignons
4 uien (grof gesnipperd)
Driekwart glas droge witte wijn
Halve el stevige honingmosterd (Marne t.k. in super)
1 klein bekertje slagroom
350 ml warme kippenbouillon
Olijfolie
Snufje tijm
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout


Verder heb je nodig


Hapjespan

Herfst Kip goulash in mosterdhoning saus
Herfst Kip goulash in mosterdhoning saus

Heerlijk romig herfstprutje vol smaak, lekker op de pasta, op rijst of aardappelpuree en makkelijk en snel te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kipfilet in brokken snijden, uien grof snipperen, champignons in plakken snijden. Beetje olie in de hapjespan, kipblokjes aanbraden tot ze bruin worden, uien erbij en verder bakken tot glazig. Op smaak brengen met peper en zout. Afblussen met witte wijn, honingmosterd en tijm erbij en de kippenbouillon toevoegen. Kort laten koken en op matige hittebron laten inkoken. Slagroom erbij en champignons erbij en 5 minuten laten door pruttelen. Meeste vocht is nu wel verdampt. Eventueel nog een beetje maizena erbij tot de saus je gewenste dikte heeft bereikt, proeven en nogmaals wat peper en zout toevoegen.

Serveertip

Heerlijk op gekookte witte rijst, pasta naar keuze of op aardappelpuree.

Bron

Lekker proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top