Portugese linzensoep

  • Portugees, Soep
  • 20-30 min.

Dit recept heb ik op vakantie in Portugal bedacht. Noba is de naam van de Portugese koolraap die ik gebruikte. Die soort is met een paarsachtige bovenkant, maar je kunt elke soort raap wel gebruiken. In Portugal gebruikte ik linzen uit pot, thuis kook ik de linzen in de soep.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
100 gram chorizo
2 a 3 groente-bouillonblokjes
1 grote noba of andere soort koolraap
1 grote ui
3 niet al te grote aardappelen
3 kleine winterwortels
1 pot gekookte linzen of 150 gram gedroogde linzen
zout en peper
olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

een grote soeppan
snijplankje

Bereidingswijze

Snijd de groenten in heel kleine blokjes. Bak de ui in een klein scheutje olijfolie en voeg de noba, de winterwortel en de chorizo toe. Laat een paar minuutjes op laag vuur bakken en roer af en toe.Voeg nu de aardappel, 1,2 liter water, de bouilllontabletten en eventueel de gedroogde linzen toe. Kook tot de groenten gaar zijn (bij gedroogde linzen kan dit tot een half uur duren). Als je een pot linzen gebruikt, doe je de linzen op het laatst door de soep en laat ze even meewarmen. Maak op smaak af met zout en peper.
 

Serveertip

Om de soep nóg wat pittiger te maken kun je er op je bord geraspte parmezaanse kaas over strooien, of er een scheutje 'hot maggi' door doen.
Lekker met vers warm brood.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

MickyZ avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten