Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. Pastéis de nata: Portugese 'taartjes van room'...

Pastéis de nata: Portugese 'taartjes van room'...

Door: Delarosa

  • Portugees, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-09-2014

Ingrediënten


4 plakjes bladerdeeg, iets ontdooid
Klontje boter om in te vetten
2 el bloem
2,5 dl slagroom
80 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
geraspte schil van 1/2 citroen
3 eidooiers
1 el bloem
Snufje zout


Verder heb je nodig


Werkplank
Deegroller
Muffinvorm, voor min 6 stuks, ingevet met boter en bestoven met bloem
Stekertje of glas voor deegcirkels
Vork
Steelpannetje

Pastéis de nata: Portugese 'taartjes van room'...
Pastéis de nata: Portugese 'taartjes van room'...

Wij zijn helemaal geen zoetekouwen, maar deze bladerdeeg-gebakjes......ZO lekker!!!
Ontdekt bij de Em-Te, en ongelofelijk maar waar: recept gevonden in de Margriet :-) 
Toeval? Bestaat niet, zegt men.......

Niet moeilijk, maar wel superlekker!!! Snoep smakelijk!!!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225grC.

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze tot een dunne lap uit.
Steek hieruit 6 cirkels die in de muffinvorm passen.
Vul de ingevette en bebloemde holtes met het deeg, prik ze iets in en zet even koel weg.

Verwarm de slagroom met alle suiker, citroenrasp, eierdooiers, bloem en wat zout en laat dit op laag vuur rustig binden tot een dikke vla, die je dan iets laat afkoelen.
Verdeel de vla over de deegbodems en bak ze in ca 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en knapperig. Haal eruit en laat iets afkoelen tot ze lauwwarm zijn.
En probeer er dan nog maar eens vanaf te blijven:-)   Snoep smakelijk!!!!
 

Serveertip

Eventueel nog wat poedersuiker erover, een drankje erbij... Genieten!

Bron

Margriet



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top