Rucolasalade met druiven, Parmaham, gorgonzola en walnoten

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-09-2014
  • Rucolasalade met druiven, Parmaham, gorgonzola en walnoten

    Rucolasalade met druiven, Parmaham, gorgonzola en walnoten

    Rucolasalade met druiven, Parmaham, gorgonzola en walnoten

Op vakantie in Piemonte, Italië. Heerlijk weer dus lekker aan de salade.
Druiven zijn hier volop (wijnstreek) en natuurlijk die verrukkelijke zachte Italiaanse gorgonzola.
Hierbij de lekkere sappige Parmaham met de geroosterde walnoten. Een hele lekkere smaakcombinatie. We hebben hiervan gesmuld.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Plm. 40 gram rucola
trosje blauwe druiven zonder pit
pp plm. 25 gram  zachte romige gorgonzola
pp 2 of 3 mooie plak(ken) Parmaham (afhankelijk van de grootte van de plakken)
pp. plm. 6 walnoten
paar druppels olijfolie en wat zout om de walnoten te roosteren

dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepels witte balsamico-azijn
vers gemalen zwarte peper
zout
1/2 eetlepel vloeibare honing (liefst acacia-honing)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mooie borden
schaaltje voor de dressing
koekenpan

Bereidingswijze

Verhit de koekenpan. Doe de walnoten in de pan. Voeg een paar druppeels olijfolie toe en bestrooi met een beetje zeezout. Rooster de walnoten onder voortdurend schudden.

Was de rucola (indien nodig).
Verdeel de rucola over de borden.
Leg in het midden van het bord de gorgonzola.
Leg de plakken ham erom heen.
Verdeel de walnoten en de druiven over de salade.

Klop de dressing.
Verdeel de dressing over de borden.

Serveertip

Lekker met een glas koele witte wijn en een lekker stukje brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten