Rucolasalade met druiven Parmaham romige gorgonzola en walnoten
- Italiaans, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 18-09-2014
Op vakantie in Piemonte. Heerlijk weer dus lekker aan de salade.
Druiven zijn hier volop (wijnstreek) en natuurlijk die verrukkelijke zachte Italiaanse gorgonzola.
Hierbij de lekkere sappige Parmaham met de geroosterde walnoten. Een hele lekkere smaakcombinatie. We hebben hiervan gesmuld.
Ingrediënten 2 personen
Plm. 40 gram rucolatrosje blauwe druiven zonder pit
pp plm. 25 gram zachte romige gorgonzola
pp 2 of 3 mooie plakken Parmaham (afhankelijk van de grootte van de plakken)
pp. plm. 6 walnoten
paar druppels olijfolie en wat zout om de walnoten te roosteren
dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepels witte balsamico-azijn
vers gemalen zwarte peper
zout
1/2 eetlepel vloeibare honing (liefst acacia-honing)
Benodigdheden
Mooie bordenschaaltje voor de dressing
koekenpan
Bereidingswijze
Verhit de koekenpan. Doe de walnoten in de pan. Voeg een paar druppels olijfolie toe en bestrooi met een beetje zeezout. Rooster de walnoten onder voortdurend schudden.
Was de rucola (indien nodig).
Verdeel de rucola over de borden.
Leg in het midden van het bord de gorgonzola.
Leg de plakken ham erom heen.
Verdeel de walnoten en de druiven over de salade.
Klop de dressing.
Verdeel de dressing over de borden.
Serveertip
Lekker met een glas koele witte wijn en een lekker stukje brood.
Laatste reacties
Dank je wel Caro
Lekker hoor!