Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode
- Surinaams, Bijgerecht
- 20-30 min.
Heerlijk zuurgerecht voor bij de nasi of bami.
Ik zelf vind het lekker bij een pittig kipgerecht met een salade.
Ingrediënten
1/2 Madam Jeanette peper5 korrels Chinese suiker (korrels) of ½ theelepel Chinese suiker (poeder)
1 theelepel zout
75 ml azijn
2 pimentkorrels
2 kruidnagels
300 ml water
½ witte uien
½ rode uien
t½ komkommer
1 wortel (kleine)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 105,16 kcal |
Koolhydraten | 13,53 g |
Eiwitten | 3,37 g |
Vetten | 1,55 g |
Benodigdheden
schaal, scherp mesBereidingswijze
1. Voorbereiding:
Maak de komkommer schoon en snijd het in reepjes. Snijd beide uien door het midden in twee helften en snijd ze vervolgens in halve ringen. Snijd de wortel in reepjes.
2. Verdeel deze groenten gelijkmatig over een schaal.
3. Los de Chinese suiker en het zout in het water en azijn op; eventueel op smaak afmaken met de Chinese suiker en zout ; het azijnmengsel over de groenten in de schaal gieten. De kruidnagels en pimentkorrels over de groenten in de schaal verdelen en de Madam Jeanette er bovenop leggen.
4. Het geheel 1 uur laten intrekken,of langer
Bron
Faja Lobi