Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode

  • Surinaams, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode

    Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode

    Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode

Heerlijk zuurgerecht voor bij de nasi of bami.
Ik zelf vind het lekker bij een pittig kipgerecht met een salade.

Deel dit recept

Ingrediënten
1/2  Madam Jeanette peper
5 korrels Chinese suiker (korrels) of ½ theelepel Chinese suiker (poeder)
1 theelepel zout
75 ml azijn
2 pimentkorrels
2 kruidnagels
300 ml water
½  witte uien
½ rode uien
komkommer
1 wortel (kleine)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 105,16 kcal
Koolhydraten 13,53 g
Eiwitten 3,37 g
Vetten 1,55 g
Benodigdheden
schaal, scherp mes 

Bereidingswijze

1. Voorbereiding: 
Maak de komkommer schoon en snijd het in reepjes. Snijd beide uien door het midden in twee helften en snijd ze vervolgens in halve ringen. Snijd de wortel in reepjes. 
2. Verdeel deze groenten gelijkmatig over een schaal. 
3. Los de Chinese suiker en het zout in het water en azijn op; eventueel op smaak afmaken met de Chinese suiker en zout ; het azijnmengsel over de groenten in de schaal gieten. De kruidnagels en pimentkorrels over de groenten in de schaal verdelen en de Madam Jeanette er bovenop leggen. 
4. Het geheel 1 uur laten intrekken,of langer

Bron

Faja Lobi

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Joyce1956 avatar
Joyce1956

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten