Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode

  • Surinaams, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-09-2014
  • Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode

    Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode

    Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode

Heerlijk zuurgerecht voor bij de nasi of bami.
Ik zelf vind het lekker bij een pittig kipgerecht met een salade.

Deel dit recept

Ingrediënten
1/2  Madam Jeanette peper
5 korrels Chinese suiker (korrels) of ½ theelepel Chinese suiker (poeder)
1 theelepel zout
75 ml azijn
2 pimentkorrels
2 kruidnagels
300 ml water
½  witte uien
½ rode uien
komkommer
1 wortel (kleine)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
schaal, scherp mes 

Bereidingswijze

1. Voorbereiding: 
Maak de komkommer schoon en snijd het in reepjes. Snijd beide uien door het midden in twee helften en snijd ze vervolgens in halve ringen. Snijd de wortel in reepjes. 
2. Verdeel deze groenten gelijkmatig over een schaal. 
3. Los de Chinese suiker en het zout in het water en azijn op; eventueel op smaak afmaken met de Chinese suiker en zout ; het azijnmengsel over de groenten in de schaal gieten. De kruidnagels en pimentkorrels over de groenten in de schaal verdelen en de Madam Jeanette er bovenop leggen. 
4. Het geheel 1 uur laten intrekken,of langer

Bron

Faja Lobi

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 17-10-2014

Lekker Joyce. Lijkt me heerlijk bij een Oosterse maaltijd. Neem dit graag van je mee.Groetjes, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten