1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode

Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode

Door: Joyce1956

  • Surinaams, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-09-2014

Ingrediënten


1/2  Madam Jeanette peper
5 korrels Chinese suiker (korrels) of ½ theelepel Chinese suiker (poeder)
1 theelepel zout
75 ml azijn
2 pimentkorrels
2 kruidnagels
300 ml water
½  witte uien
½ rode uien
t½ komkommer
1 wortel (kleine)


Verder heb je nodig


Schaal, scherp mes 

Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode
Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode

Heerlijk zuurgerecht voor bij de nasi of bami.
Ik zelf vind het lekker bij een pittig kipgerecht met een salade.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Voorbereiding: 
Maak de komkommer schoon en snijd het in reepjes. Snijd beide uien door het midden in twee helften en snijd ze vervolgens in halve ringen. Snijd de wortel in reepjes. 
2. Verdeel deze groenten gelijkmatig over een schaal. 
3. Los de Chinese suiker en het zout in het water en azijn op; eventueel op smaak afmaken met de Chinese suiker en zout ; het azijnmengsel over de groenten in de schaal gieten. De kruidnagels en pimentkorrels over de groenten in de schaal verdelen en de Madam Jeanette er bovenop leggen. 
4. Het geheel 1 uur laten intrekken,of langer

Bron

Faja Lobi



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top