1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Boeuf bourguignon
  6. Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Door: floortje80

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-09-2014

Ingrediënten 6 personen


- 900 gram runderriblappen in grove stukken gesneden
- 25 gram roomboter
- 4 uien in ringen
- 4 stronken bleekselderij
- 1.5 liter kippenbouillon
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- 2 bakjes kastanjechampignons (a 150 gram)
- 2 laurierblaadjes
- 3 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 1 rode peper,
- 3 tenen knoflook (gepeld)
- 1/2 fles rode wijn uit de Bourgogne
- 1 funghi tablet


Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon

Heerlijk recept voor het traditionele gerecht Boeuf Bourguignon. Doet het altijd goed!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de roomboter in een grote braadpan op middelhoog tot hoog vuur totdat deze goed bruin is. Bak hierin de runderriblappen in stukjes aan totdat deze rondom bruin worden. Zet het vuur iets lager en voeg de 3 uitgeperste tenen knoflook en de uiringen toe. Bak deze 2 minuten, onder af en toe omscheppen, mee. Blus het geheel af met de rode wijn. Voeg de kippenbouillon en de blikjes tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook. Zet de pan op laag vuur. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snij de peper in kleine stukjes. Voeg deze samen met de laurierblaadjes, de tijm en de rozemarijn toe aan de pan. Doe het deksel op de pan en laat het geheel tenminste 2.5 uur op laag vuur sudderen. Af en toe omscheppen. Laat het laatste half uur de champignons (in vier stukken gesneden) mee sudderen. Verwijder voor het opdienen de laurierblaadjes en de kruidentakjes uit de Boeuf Bourguignon.

Serveertip

Drink bij Boeuf Bourguignon een lekkere Pinot Noir uit de Bourgogne. Gebruik deze wijn ook bij de bereiding van het gerecht!

Bron

Http://www.abelswijnen.nl/boeuf-bourguignon



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van floortje80
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top