1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Tajine gerecht met Lam en Olijven

Tajine gerecht met Lam en Olijven

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-09-2014

Ingrediënten


500 gram Lamskoteletten
1 theelepel Knoflookpoeder
1 theelepel Uienpoeder
1 theelepel Dill
1 theelepel Thymiaan (Tym)
1 theelepel Rozemarijn
1 theelepel Oregano
1 theelepel Koreander
1 theelepel Gemberpoeder
1 theelepel Liebstockblätter (Maggiekruid)
1 theelepel Karwij (hele Komijn)
'n beetje Oijfolie (om de kruiden te marineren met de boutjes)
2 Uien (1 klein gesneden en 1 in ringen)
4 teentjes Knoflook (klein gesneden)
1 stukje Gember (klein gesneden)
1 rood Pepertje
1 theelepel Harissa (zelfgemaakte)
1/4 bosje Koreander (fijn gesneden)
1/4 bosje Peterselie (fijn gesneden)
7 Anijs sterren
1/2 theelepel Kaneel
1 pakje Tomaten (met of zonder kruiden)
25 hele Olijven
1 ingelegde Citroen (in 4 stukjes gesneden en verkrijgbaar bij de Turk)
3 á 5 eetlepels Olijfolie


Verder heb je nodig


Tajine + Onderzetter


Tajine met Lam en Olijven
Tajine met Lam en Olijven
Tajine met Lam en Olijven geserveerd met rijst
Tajine met Lam en Olijven geserveerd met rijst

Veel valt over dit gerecht niet te zeggen maar wel te proeven. Zo had ik ook altijd het idee dat citroen in een gerecht er een zure smaak aan gaf, maar dat is niet zo. Het smaakt eerder fris. Zo maakte ik ook een grote boog om ingelegde citroenen. Totdat ik ze in dit recept tegen kwam en dacht dit wil ik wel 'ns uitproberen. Echt zuur smaken ze niet eerder wat zoutachtig en best wel lekker. Dus als je van uitproberen houdt gewoon eens 'n keertje proberen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Marineer zeker 'n uur van te voren de lamskoteletten met wat olijfolie en de 10 bovenste gedroogde kruiden. Zet de tajine, als je deze nat het gemaakt, op de onderzetter op de grootste pit op het hoogste vuur. Als deze heet begint te worden doe je er de olijfolie in. Vervolgens kan de harissa erbij samen met de knoflook, gember en pepertje. Bak deze even licht bruin, doe er dan de gesneden uitjes bij en fruit deze even mee. Plaats de tajine nu met onderzetter op de kleinste pit en laagste vuur. Leg op dit bedje de gemarineerde lamskoteletten samen met de anijs sterren en wat kaneelpoeder, laat deze even mee pruttelen. Strooi hierover de verse koreander met peterselie en doe hierop de tomaten. Giet er een beetje water bij, niet te veel want er komt genoeg uit de groente, net zodat alles ongeveer 3/4 onder staat. Zet de stolp erop en laat alles 1,5 uur stil pruttelen, kijk om de 15 minuutjes of alles niet droog bakt en draai geregeld om. De laatste 20 minuten kun je er de olijven met de schijfjes ui bij doen en, de 4-en gedeelde ingelegde citroen. Zet het vuur uit en laat dit even nagaren. Kook nu de rijst erbij of wat anders, als deze gaar is kan alles geserveerd worden. Smakelijk eten!!!

Bron

.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top