Koolhydraatarme lasagna: yes you can!
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Op dit moment eet ik wat minder koolhydraten om wat gewicht kwijt te raken. Gelukkig hoef je als foodie om die reden niet op een houtje te bijten. Met wat experimenteren en creativiteit kwam ik op het idee om een lasagna te maken met aubergine in plaats van lasagnabladen. En het smaakte heerlijk! Ik heb de aubergines goudbruin gegrild en toen daarmee de lasagna samengesteld met tomatensaus, gehakt, mozzarella, crème fraîche en Parmezaanse kaas. Grote kans dat ik voortaan moeilijk kan kiezen uit de traditionele lasagna bolognese en deze heerlijke variant! Wat ik ook nog graag wil vermelden is dat ik mij stukken fitter voel sinds ik minder koolhydraten eet. Daar kom ik in een apart artikel nog een keer op terug. Maar nu terug naar hoe je deze heerlijke lasagna maakt!
Ingrediënten 2 recipe.people
250 gram biologisch (mager) rundergehakt1 bol (buffel)mozzarella
50 gram vers geraspte parmezaanse kaas
2 aubergines, gewassen en gedroogd
1 pakje Heinz tomatenfritto
wat versgemalen peper en zout
1 theelepel rode peperpasta
1 kleine beker crème fraîche
wat olijfolie (handig is om die in spray vorm te gebruiken)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 908,24 kcal |
Koolhydraten | 30,13 g |
Eiwitten | 52,19 g |
Vetten | 61,75 g |
Bereidingswijze
1. Braad het gehakt zonder boter of olie rul in een anti-aanbak pan en verwarm de oven alvast voor op 250 graden. Voeg de rode peperpasta en wat versgemalen peper en zout toe en roer goed om.
2. Verwijder de bovenkant (groene kroon) van de aubergines en snijd de aubergine in de lengte in plakken van ruim een halve centimeter. Spray de plakken in met olijfolie en grill de aubergine aan beide zijden goudbruin in een grillpan op medium hitte.
3. Snijd ondertussen de mozzarella in schijfjes van een 1/2 cm en rasp de Parmezaanse kaas.
4. Voeg de tomaten fritto toe aan het rulle gehakt. Als de aubergine gegrild is, kan je de lasagna gaan samenstellen.
5. Begin met een laagje tomaten-gehaktsaus. Leg daarop 2 aubergineplakken. Schep op elke plak een puddinglepel crème fraîche en een flinke eetlepel saus. Leg vervolgens per aubergineblad 1/2 schijfje mozzarella. Herhaal deze handelingen en eindig met een laag saus. Strooi de Parmezaanse kaas erover en leg een vel aluminiumfolie over de ovenschaal en zet de schaal gedurende een half uur in de oven. Na een half uur haal je de folie eraf en laat je de lasagna maximaal 15 minuten goudbruin gratineren. Daarna uit de oven halen en zo'n 5 minuten laten rusten. En dan eindelijk opeten..mmmm...!
Bron
www.vertruffelijk.nl
Serveertip
Dit recept is afkomstig van www.vertruffelijk.nl
Neem je dit recept mee? Check dan ook eens m'n foodblog www.vertruffelijk.nl voor nog meer lekkere recepten, artikelen en fun food facts!
Vertruffelijk heeft ook facebook, pinterest en twitter!