Pikante frittata met wortelgroenten

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-09-2014
  • Pikante frittata met wortelgroenten

    Pikante frittata met wortelgroenten

    Pikante frittata met wortelgroenten

  • Pikante frittata met wortelgroenten

    Pikante frittata met wortelgroenten

    Pikante frittata met wortelgroenten

Dit recept komt uit het boek 'Aan tafel' van Nigel Slater. Zie hier mijn boekrecensie: http://www.smulweb.nl/artikelen/198286/Boekrecensie-aan-tafel-van-nigel-slater. Deze gevulde pikante frittata lijkt me heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250g gemengde wortelgroenten (zoals pastinaak, rode biet en wortel)
een kleine ui
2 eetlepels bloem
een halve theelepel van elk: kardemom, komijn en koriander, een snuf gedroogde chilivlokken en een halve theelepel zwart mosterdzaad
een half blik uitgelekte tomatenblokjes
4 eieren
een klein beetje boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil of rasp 250 g (in totaal) gemengde wortelgroenten. Pel een kleine ui, schaaf hem fijn en doe bij de wortelgroenten. Roer er 2 eetlepels bloem, een halve theelepel van elk, kardemom, komijn en koriander, een snuf gedroogde chilivlokken en een halve theelepel zwart mosterdzaad door. Schep er een half blik uitgelekte tomatenblokjes door. Klop 4 eieren los en voeg ze ook toe. 
Verhit een dun laagje boter in een koekenpan van 20cm met antiaanbaklaag en giet het eimengsel erin. Bak tot aan de onderkant een korst is ontstaan, maar de bovenkant in het midden nog vloeibaar is. Zet de pan 2 minuten onder een ovengrill totdat de omelet net is gestold.

Voor 2. Een losse kluwen van zoete groenten, bijeengehouden door pikant mengsel. 

Bron

Aan tafel - Nigel Slater (Fontaine Uitgevers)

Serveertip

Frittata met bloedworst. 
Smelt een dikke plak boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Trek het vel van een stuk van 200g bloedworst en verkruimel de worst boven de hete boter, laat het kruim donkerbruin worden. Klop in een kom 3 eieren los, roer er circa 3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie door en giet het ei over de bloedworst. Bestrooi met 50g geraspte parmezaanse kaas. Bak de frittata op heel laag vuur tot de onderkant een goudbruin korstje heeft. Het midden is dan hopelijk nog zacht. Zet de pan onder een hete grill tot de frittata is gestold en de bovenkant licht gekleurd is. Snijd hem voor het opdienen in punten. 

Zie ook mijn boekrecensie van 'Aan Tafel' hier: http://www.smulweb.nl/artikelen/198286/Boekrecensie-aan-tafel-van-nigel-slater

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten