Trifle met Irish Coffee

  • Engels, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-09-2014
  • Trifle met Irish Coffee

    Trifle met Irish Coffee

    Trifle met Irish Coffee

  • Trifle met Irish Coffee

    Trifle met Irish Coffee

    Trifle met Irish Coffee

  • Trifle met Irish Coffee

    Trifle met Irish Coffee

    Trifle met Irish Coffee

Dit recept komt uit het boek 'Aan Tafel' van Nigel Slater. (Een aanrader! Zie ook mijn boekrecensie hier:' http://www.smulweb.nl/artikelen/198286/Boekrecensie-aan-tafel-van-nigel-slater).' Ik heb zelf het recept ietsje aangepast: ik gebruikte Baileys Biscotti Flavour in plaats van Baileys Irish Cream. Daarnaast had ik nog wat cacaopoeder in de kast staan, die ik gebruikte als extra garnering. Wat ik zo leuk vind aan dit recept, is dat het erg origineel is én binnen 15 minuten te maken. Je moet het wel minimaal 20 minuten (maar liefst een uur) in de koelkast laten opstijven.

Een heerlijk dessert, met dikke lagen gelukzaligheid. 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
100 gram lange vingers
1.5 dl Baileys Irish Cream
1.5 dl sterke espressokoffie
100 gram blanke hazelnoten
4 dl slagroom
3 eetlepels suiker
200 gram mascarpone
een beetje vanille-extract/mespunt vanillezaadjes
35 gram pure chocolade
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg 100 gram lange vingers naast elkaar in een serveerschaal en giet er 1,5 dl Baileys Irish Cream en 1,5 dl sterke espressokoffie overheen. 
Laat de lange vingers weken. Rooster 100 gram blanke hazelnoten en hak ze doormidden. 
Klop 2 dl slagroom lobbig (met een eetlepel suiker), spatel er 200 gram mascarpone en het grootste gedeelte van de hazelnoten door. Strijk dit mengsel over de lange vingers en zet de schaal in de koelkast. 
Klop nog 2 dl slagroom (met twee eetlepels suiker) lobbig en breng op smaak met een beetje vanille extract/mespunt vanillezaadjes, en strijk hem over de mascarpone-roomlaag uit. Zet de schaal afgedekt circa een uur in de koelkast. (20 minuten als de trifle heel veel haast heeft). 
Strooi de achtergehouden hazelnoten over de room. Smelt in een kommetje 35 gram pure chocolade boven een pan met zachtjes kokend water en sprenkel en spetter de chocolade over de room. 
Zet de trifle nog een paar minuten in de koelkast tot de chocola krokant is en zet hem op tafel. 

Bron

Aan tafel - Nigel Slater (Fontaine Uitgevers)

Serveertip

Garneer extra feestelijk met wat cacaopoeder tussen de mascarpone-roomlaag en de slagroom. 

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

debbiegeers avatar
debbiegeers 31-12-2015

Deze heb ik opgeslagen voor onze GB Oudjaars party

Harry1969 avatar
Harry1969 13-11-2014

Hoi Marloes, het ziet er super uit. Ik ga hem volgende week eens testen, en zeer waarschijnlijk als kerst nagerecht gebruiken. Je hoort ervan...Groet, Harold

PimD1988 avatar
PimD1988 29-09-2014

Ziet er erg lekker uit!

adeline43 avatar
adeline43 29-09-2014

Hoi, ik heb je recept meegenomen! Het ziet er verrukkelijk uit! Bedankt, groetjes Adeline

Marloes1993 avatar
Marloes1993 25-09-2014

Bedankt voor je reactie, Petra! Veel plezier bij het maken ervan. Groet, Marloes

pwiggers avatar
pwiggers 17-09-2014

Dit lijkt me echt verrukkelijk. Je recept staat nu in mijn kookboek en komt snel van pas. Bedankt voor dit lekkere recept. Groet, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten