Biscuittaart

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-09-2014

Dit is een simpele basistaart die ik van allerhande heb en die ik gebruikt heb voor mijn mokkataart, die ook tussen mijn recepten staat.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen

boter om de vorm mee in te vetten
6 eieren
180 g suiker
1 zakje vanillesuiker (zakje 8 g)
150 g bloem
2 el maizena
1 tl bakpoeder

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm ongeveer 24 cm

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de vorm in.


Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere kom of pan in, de kom mag het water niet raken. Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in de kom en klop in 10 min. met een mixer tot een luchtige, lichte massa. Neem de kom uit de pan. Zeef eventueel de bloem, maizena en bakpoeder erboven. Spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen op een rooster.

Bron

AH

Serveertip

Je kunt het beruiken voor mijn mokka taart. Op ah.nl staat nog het frambozen-roomtaartrecept, waarin dit ook wordt gebruikt. Ook is dit een goede basis voor slagroom-/bruidstaarten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten