Mokka taart

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-09-2014
  • Mokka taart

    Mokka taart

    Mokka taart

  • Mokka taart

    Mokka taart

    Mokka taart

  • Mokka taart

    Mokka taart

    Mokka taart

  • Mokka taart

    Mokka taart

    Mokka taart

  • Mokka taart

    Mokka taart

    Mokka taart

  • Mokka taart

    Mokka taart

    Mokka taart

  • Mokka taart

    Mokka taart

    Mokka taart

  • Mokka taart

    Mokka taart

    Mokka taart

  • Mokka taart

    Mokka taart

    Mokka taart

  • Mokka taart

    Mokka taart

    Mokka taart

  • Mokka taart

    Mokka taart

    Mokka taart

  • Mokka taart

    Mokka taart

    Mokka taart

  • Mokka taart

    Mokka taart

    Mokka taart

  • Mokka taart

    Mokka taart

    Mokka taart

  • Mokka taart

    Mokka taart

    Mokka taart

  • Mokka taart

    Mokka taart

    Mokka taart

Zelf bedacht voor mijn 16de verjaardag.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 bisciuttaart
eventueel citroensap

Voor de mokkavulling:
    1 zakje Dr. Oetker Mix voor luchtige Botercrème
    100 g zachte roomboter
    125 ml koud melk
    2 el oploskoffie
of
    250 g zachte boter
    300 ml gele vla
    140 g gezeefde poedersuiker
    4 el dessert oploskoffie
    1 el water

Voor de roomvulling:
Banketbakkersroom
    250 g zachte boter
    300 ml gele vla
    140 g gezeefde poedersuiker
    4 el dessert oploskoffie
    1 el water
Of je gebruikt een zakje

Voor de decoratie:
Nougatine (Dr. Oetker)
Chocolade decoratie
Choco vlokken
Geschaafde amandelen
Cacoa poeder
Je kunt zelf een chocolade reep raspen
Mokka boontjes
etc.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Maak de Biscuittaart (vind je tussen mijn andere recepten)

2. Klop de boter met een mixer met garden luchtig. Los de oploskoffie op in de koude melk en voeg dit aan de boter toe samen met de Mix voor luchtige Botercrème. Klop het geheel tot een luchtige mokkacrème.
of
2. Klop de boter voor de mokkavulling met de mixer luchtig, voeg poedersuiker en gele vla om de beurt in delen toe. Maak de oploskoffie aan met een eetlepel water en voeg toe aan de crème. Klop dit samen tot een luchtig geheel.

3. Doe het water, de slagroom en de Mix voor Banketbakkersroom in een kom en meng dit met de mixer.

4. Klop dit op de middelste stand door elkaar. Klop het geheel op de hoogste stand in één minuut tot een glad mengsel.
of
4. Klop dit in 1 minuut tot een glad mengsel.

5. Snijd de taart met een mes, mes en touwtje of taartzaag doormidden. (1 a 2 keer, ligt aan de dikte)

6. Bestrijk de onderste laag van de taart met mokkacrème en Banketbakkersroom. Leg de bovenste helft er weer op. Bestrijk de taart aan alle zijden met mokkacrème (boven en zijkant).

7. Doe de overgebleven crème in een spuitzak en versier de taart met de mokkacrème. Spuit bijvoorbeeld roosjes op de bovenkant van de taart.
8. Maak de mokkataart helemaal af met de chocolaatjes. Versier bijvoorbeeld de bovenkant van de taart met choco vlokken.

Serveertip

De recepten die ik heb gebruikt voor....

Mokkaboter:
Nodig:
200 gram boter
130 gram poedersuiker
3/4 a 1 dl sterk koffie-extract (bijv. van 6 a 8 gram koffie-extract poeder)

Bereidingswijze:
De boter met de gezeefde poedersuiker zacht roeren en al roerende het koffie-extract toevoegen. Het op een koele plaats laten opstijven (in de koelkast)

Banketbakkersroom:
Nodig:
1 eierdooier
40 gram suiker
12 gram custardpoeder
15 gram bloem
1/4 liter melk
vanillesuiker
(ongeveer 25 gram boter)

Bereidingswijze:
De eierdooier met de helft van de suiker uitroeren. Dan custardpoeder, bloem en overige suiker erdoor mengen. De massa verdunnen met wat koude melk. De overige melk aan de kook brengen en al roerende het mengsel toevoegen. De massa onder goed roeren ongeveer 4 minuten laten doorkoken. de vanillesuiker toevoegen. Laat het afkoelen en roer er af en toe in. Vventueel de boter toevoegen door met de "vla" te mengen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten