1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Courgette
  6. Pasta Carbonara Met Courgette Van Jamie

Pasta Carbonara Met Courgette Van Jamie

Door: shell_seeker

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-09-2014

Ingrediënten 2 personen


250 g penne
3 middelgrote groene en gele courgettes
2 dooiers van grote (biologische) eieren
2 flinke handen van het stuk geraspte Parmezaanse kaas
Olijfolie
6 dikke plakken pancetta of doorregen gerookt spek, in niet te kleine blokjes
klein bosje verse tijm, alleen de blaadjes, fijngehakt
 


Pasta Carbonara Met Courgette Van Jamie
Pasta Carbonara Met Courgette Van Jamie

Pasta Carbonara op zich is al lekker, met courgettes erbij is het een complete maaltijd.
In plaats van penne heb ik bucatini gebruikt.
Dit recept van Jamie Oliver is aangepast.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng een grote pan vol gezouten water aan de kook. Doe de penne in de pan en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd grotere courgettes in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Snijd eventuele donzige stukjes uit de binnenkant, gooi die weg en snijd de courgettes diagonaal in ongeveer even grote en van vorm ietwat op penne lijkende stukken.
Kleinere courgettes kun je gewoon in dunne plakjes snijden.
Doe de eidooiers voor de carbonarasaus in een kom, voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe en klop het mengsel met een vork door elkaar. Voeg er een beetje zout en peper aan toe en zet het mengsel even aan de kant.
Verhit een heel grote koekenpan, doe er een flinke scheut olijfolie in en bak de blokjes pancetta of spek bruin en krokant. Doe de stukjes courgette erbij en voeg twee flinke mespunten zwarte peper toe, niet zozeer voor de smaak, als wel om het allemaal een beetje pit te geven. Strooi de tijmblaadjes erover en roer, zodat de plakjes courgette worden aangemaakt met de olie en het uit pancetta of spek gebakken vet. Laat alles bakken tot de stukjes courgette goudbruin en wat zachter zijn geworden.
Het is heel belangrijk dat het volgende goed gaat, want anders is je carbonara zo verprutst. Je moet heel vlug werken. Laat de pasta wanneer die gaar is uitlekken en houd een klein beetje van het kookwater apart. Doe de pasta nu onmiddellijk in de pan met de courgette en bacon, hussel, haal de pan van het vuur, schep er een soepopscheplepel van het kookwater bij en giet de romige saus op de pasta. Roer alles vlug door elkaar. (De pan mag nu niet meer op het vuur, anders krijg je roerei.)
Strooi tijdens het husselen de rest van de geraspte Parmezaanse kaas over de pasta en doe er eventueel nog een lepel vocht bij om de saus mooi glanzend en vloeibaar te maken. Proef of er nog wat zout of peper bij moet. Zet de pan direct op tafel. De saus kan namelijk dik en klef worden als hij te lang staat.

Bron

Jamie Oliver, aangepast



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top