1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Taugé met komkommer

Taugé met komkommer

  • Chinees, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-09-2014

Ingrediënten 2 personen


200 g taugé
1 lente-ui of een stukje prei
60 g augurk
60 g komkommer
1/2 peer 
peterselie
sojasaus
sesamolie
olie
suiker
peper


Verder heb je nodig


Wok


Taugé met komkommer
Taugé met komkommer

Lekker bij allerlei Chinese gerechten. Héél lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
Was de taugé, verwijder de groene vliesjes en laat uitlekken. Maak de peer schoon en was de komkommer. Snijd peer, komkommer, augurk en lente-ui in reepjes (ongeveer van het formaat van de taugé). Hak de peterselie fijn. 

Maak een sausje van 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel suiker, 1 theelepel sesamolie en een snufje peper.

Bereiding
Verhit op hoog vuur de wok en verhit hierin vervolgens 1 eetlepel olie. (Goed heet, anders gaan de groenten koken).
Roerbak de taugé, komkommer, peer, augurk, lente-ui en peterselie 1 minuut. 
Meng het sausje erdoor en serveer direct.
 

Serveertip

Smakelijk!

Bron

Het Chinese Kookboek (Variaties met groente, rijst en mie). Het 3e deel uit een leuke reeks van drie boekjes van Albert Heijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ChezAMJ


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ChezAMJ
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top