Gehakt & Champignon Wok Groente Quiche

  • Amerikaans, Ovenschotel
  • > 120 min.
  • Gehakt & Champignon Wok Groente Quiche

    Gehakt & Champignon Wok Groente Quiche

    Gehakt & Champignon Wok Groente Quiche

  • Gehakt & Champignon Wok Groente Quiche

    Gehakt & Champignon Wok Groente Quiche

    Gehakt & Champignon Wok Groente Quiche

  • Gehakt & Champignon Wok Groente Quiche

    Gehakt & Champignon Wok Groente Quiche

    Gehakt & Champignon Wok Groente Quiche

Deze quiche is gemakkelijk, snel en eenvoudig te maken. De langste tijd is het wachten op de harte taart en als hij in de oven staat. Zoals altijd heb ik weer de nodige kruiden gebruikt, wij vinden dat lekker als je dat niet wilt kun je ook wat minder of geen kruiden gebruiken. Meestal is nog 'n flink stuk over dit smaakt de volgende dag opgewarmd nog veel lekkerder.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Hartige taart kopen of zelf maken (zie Hartige taart Recept)

Vulling

500 gram Gehakt
70 gram Roomkaas (rest van de harte taart)
50 gram geraspt Kaas
1 theelepel Gehakt Kruidenmix
1 theelepel Kerriepoeder
1 à 2 eetlepels Provençaalse Kruidenmix
1 eetlepel Paprikapoeder
1/2 bosje Koreander (fijn gesneden) of 1 eetlepel gedroogde
1 Ui (klein gesneden)
4 teentjes Knoflook (klein gesneden)
1 stukje Gember (klein gesneden)
1 rood Pepertje (klein gesneden)
1 theelepel Harissa of 1'n bouillonblokje
1 pakje Campignon Wokgroente (400 gram pak verkrijgbaar bij Jumbo)
200 gram Wortel-Erwten-Mais (uit de diepvries)
'n klein stukje Kruidenboter (hoeft niet)
Olijfolie
Is het te droog kun je er ongeveer 200 ml Kokosmelk als laatste onder mengen zodat het wat sappiger wordt.
1 losgeklopt Ei (om de bovenkant mee in te smeren)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de gedroogde kruiden samen met de koreander, roomkaas en geraspte kaas goed onder het gehakt en zet dit dan even apart. Na 1 uur kun je de hartige taart uit rollen en de met boter ingesmeerde bakvorm ermee bekleden.  Verwarm de oven voor op 180° C. Prik 'n paar gaatjes in de bodem met de vork vergeet de zijkant niet. Bewaar 'n stuk dat groot genoeg is om de bovenkant mee te bekleden. Verwarm wat olijfolie met wat kruidenboter en Harissa in de wok en bak hierin de gember, knoflook en pepertje tot deze wat kleur begint te krijgen. Nu kan de gesneden ui ook even mee gefruit worden. Dan kan het gehakt erbij en bak dit totdat alles mooi rul is en bruin begint te worden. Vervolgen kan het wortel-erwten-mais mengel erbij. Laat dit even 'n paar minuutjes meewoken. Totslot kan de wokgroente erbij en fruit dit even goed mee dan kan het vuur uit. Als alles wat te droog is kan er de kokosmelk onder gemengd worden. Laat alles even wat afkoelen en vul dan de beklede bakvorm ermee. Leg het bewaarde bovenstuk erop, duw de zijkanten goed dicht en knip een paar luchtgaatjes in de bovenkant. Besmeer de bovenkant met een los geklopt ei en zet de schotel dan, in het midden, van de voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuutjes. Smakelijk eten!!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Tilly64 avatar
Tilly64

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten