Restje wijn over? Maak dan wijngelei. Heerlijk bij kaas.
- Duits, Borrelhapje
- 0-10 min.
- Geplaatst op 12-09-2014
Tijdens een vakantie ontdekte ik de wijngelei die voor veel geld verkocht wordt.
Dat kan ik ook dacht ik.
Als ik nu een restje wijn over heb maak hiervan met behulp van geleisuiker een heerlijke wijngelei.
Heel lekker op een stukje kaas. Eigenlijk lekker bij alle soorten kaas, maar ook lekker om te dippen.
Een schep van de wijngelei in bijvoorbeeld rodekool of een vleesgerecht is ook lekker
Nooit meer wijn weggooien !
Ingrediënten
Restje wijn rood of wit alles kan.(Ik had nu een rest Riesling en een rest droge rode Dornfelder)
geleisuiker (1 : 2)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2622,00 kcal |
Koolhydraten | 603,00 g |
Eiwitten | 0,00 g |
Vetten | 0,00 g |
Benodigdheden
Panweegschaal
schone potjes
Bereidingswijze
Weeg de pan. Doe de wijn in de pan. Weeg weer. Doe de helft aan het gewicht van de wijn aan geleisuiker erbij. Dus je hebt bijvoorbeeld 200 gram wijn dan gaat er 100 gram geleisuiker 2 : 1 bij.
Breng alles rustig aan de kook en laat plm. 4 - 5 minuten doorkoken.
Potjes vullen. 5 minuten op de kop zetten en dan af laten koelen
Dan wordt het "Smullen maar".
Serveertip
Heerlijk bij een kaasplateau na een leuk dineetje.
Lekker bij geitenkaas of blauwe kaas.
Gewoon van alles proberen.
Ook lekker in een saus, stoofpot of door rodekool.
Laatste reacties
Wijn hebben we allemaal weleens over dus dit recept komt goed van pas en inderdaad ook leuk om cadeau te geven. Groetjes, Margrit
Inderdaad ook heel leuk als "cadeautje uit eigen keuken". Geef er wat lekkere kaas bij. Mooi pakketje van maken, eventueel wat noten en iedereen is blij !
Of ... ook weer een leuk cadeautje! Lieve groet Cecile