Chilli-gegratineerde Kreeft
- Wereld, Hoofdgerecht
Pittige kreeft uit de Zweedse keuken
Smaklig måltid!
Ingrediënten 4 personen
2 kreeften (diepvries)2 sjalotjes of 1 gele ui
1 eetlepel boter of margarine
1 groene chili peper
1 kopje zure room
1/2 kopje witte wijn
1 eetlepel kreeft boullion (fonds)
1 eetlepel maïzena o
2 eetlepels gehakte peterselie
1 kopje geraspte kaas
brood voor het serveren
Benodigdheden
Oven
Bereidingswijze
- Dit recept is gemaakt voor 4 porties. Wanneer u het aantal porties te veranderen zal ook de hoeveelheid ingrediënten veranderen. In sommige gevallen kan dit leiden tot aanpassing van de kooktijd. Ontdooi de kreeften en halveer ze in de lengte. Zorg ervoor dat de staart schild en aan elkaar blijven.
- Verwarm de oven voor op 250 ° C.
- Haal het vlees uit de staart en gewrichten. Verwijder de maag.
- Snij het ​​vlees in kleine stukjes.
Pel en snipper de ui. Spoel, ontzaad en hak de peper. Fruit de ui en de peper. Voeg de zure room, de wijn, het kreeftboullion en specerijen toe. Laat sudderen op een paar minuten. Indikken met maïzena. Voeg het kreeften vlees en peterselie toe.
- Leg de kreeft-schelpen in een ovenschaal. Vul de schelpen met de stamppot en bestrooi met kaas. Bak ongeveer 10 minuten. Serveer direct met brood.
Bron
http://www.ica.se/recept/chiligratinerad-hummer-1032/