Chickslovefood: Snickers taart
- Banket
Dit is een lekker recept uit het herfstnummer Smult 5 in is terug te vinden in het artikel over Chickslovefood. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. Kijk op www.smult.nl voor onze acties!
Ingrediënten 6 personen
1 zak Snickers mini225 g witte suiker
4 eieren
230 g roomboter
250 g zelfrijzend bakmeel
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 940,43 kcal |
Koolhydraten | 107,71 g |
Eiwitten | 14,46 g |
Vetten | 49,85 g |
Bereidingswijze
1. Vet een ingevette springvorm van 20 cm doorsnede in en verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Kluts de eieren en meng ze door de suiker. Roer er met een garde een saus van.
3. Smelt 200 g roomboter in een steelpannetje op het vuur en giet bij het eier-suikermengsel. Meng weer goed.
4. Zeef het meel en een snufje zout boven het mengsel en schep voorzichtig met een spatel door elkaar. Doe rustig aan, anders gaat er teveel lucht uit het mengsel en krijg je een taaie taart.
5. Snijd de helft van de zak Snickers in steeds 6 kleine stukjes.
6. Schep voorzichtig de Snickers-stukjes door het beslag.
7. Schenk het beslag in de springvorm en zet in de oven.
8. Bak de taart in ongeveer 65 minuten gaar. Kijk na 55 minuten even hoe het ervoor staat. Je taart kan uit de oven als je er een satéprikker insteekt en deze er droog weer uit komt.
9. Haal je taart uit de oven en laat afkoelen in de springvorm op een rooster.
10. Zet een kleine pan met kokend water op middelhoog vuur en plaats hierop een schaaltje.
11. Halveer de overige Snickers en doe ze in dit schaaltje samen met de overgebleven 30 g roomboter.
12. Roer af en toe door door de smeltende Snickers, net zolang totdat je een bruine saus hebt waarin pinda's drijven.
13. Haal de taart uit de springvorm en besmeer deze met deze Snickers-topping.
Bron
5 or less - Chickslovefood, Smult 5