Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Pannenkoekjes met pekingeend

Pannenkoekjes met pekingeend

Door: Smult

  • , Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-09-2014

Ingrediënten 4 personen


1 pekingeend (toko), ontdooid
2 pakjes Chinese pannenkoekjes (toko, 12 stuks)
1 komkommer
2 bosuien
Voor marinade:
2 el Gula Djawa (palmsuikersiroop)
2 el zoete ketjap (manis)
Voor saus:
3-4 el hoisinsaus
2 el zoete ketjap (manis)
1 tl sambal oelek


Verder heb je nodig


aluminiumfolie

Pannenkoekjes met pekingeend
Pannenkoekjes met pekingeend

Dit is een lekker recept uit het herfstnummer Smult 5. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op' www.smult.nl' voor onze acties!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 C. Snijd 1 borststuk met vel van de eend of 2 borststukken voor een hoofdgerecht. De rest van het eendenvlees kun je gebruiken in roerbakgerechten.

2. Bak eendenborst op het vel in een Koekenpan zonder boter bruin en knapperig wordt.

3. Meng in een kommetje gula djawa en ketjap tot een marinade. Wrijf eendenborst aan beide kanten in met marinade en leg de borstfilet in een ovenschaal.

4.Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de borstfilet in de oven in 45 minuten knapperig bruin.

5. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de helften in dunne reepjes van 5 cm. Snijd ook het groene deel van de bosuien in reepjes van 5 cm lang. Zet de komkommer en bosui in schaaltjes op tafel. Roer voor de saus in een schaaltje hoisinsaus met ketjap en sambal door elkaar.

6. Snijd eendenborstfilet uit de oven in dunne plakjes en zet ze in een schaal op tafel. Verwarm de pannenkoekjes (niet allemaal tegelijk) volgens de aanwijzingen.
 

Serveertip

Iedereen vult aan tafel zijn eigen pannenkoekjes: bestrijk een pannenkoekje met wat saus, leg er enkele plakjes eend met een paar reepjes komkommer en bosui in het midden en rol het pannenkoekje op. Smullen maar!

Bron

Smulwebkok Gerbendehamer



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top