Polenta met paddenstoelen en kruiden

  • Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Polenta met paddenstoelen en kruiden

    Polenta met paddenstoelen en kruiden

    Polenta met paddenstoelen en kruiden

Dit recept is gepubliceerd in het herfstnummer Smult 5. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb en bekijk onze acties op www.smult.nl

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 el olijfolie
350 g gemengde paddenstoelen, grote exemplaren gehalveerd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el gehakte dragon
1 el gehakte tijm
1 el truffelolie  
½ liter groentebouillon
80 g polenta (instant of traditioneel)
80 g Parmezaan, geraspt
30 g boter
1 tl fijngehakte rozemarijn
1 el gehakte kervel
100 g taleggio, korst verwijderd, in 1 cm dikke plakken
zout en zwarte peper
 
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de helft van de paddenstoelen toe en bak ze in een paar minuten beetgaar; schep ze niet om zodat er goudbruine plekjes op verschijnen. Schep ze uit de pan en bak de rest op dezelfde manier.

2.Neem de pan van het vuur, doe alle paddenstoelen erin en voeg knoflook, dragon, tijm, truffelolie en wat zout en peper toe. Houd ze warm.

3.Breng de bouillon in een pan aan de kook. Voeg al roerend met een houten lepel geleidelijk de polenta toe. De polenta is gaar als hij nog vloeibaar is en van de wand van de pan loskomt. Bij instantpolenta duurt dat niet langer dan 5 minuten; bij traditionele polenta zo'n 50 minuten (voeg als hij te droog gaat worden nog wat bouillon of water toe, maar de polenta moet de consistentie hebben van een dikke pap).

4.Verhit de grill op hoog. Roer de Parmezaan, boter, rozemarijn en de helft van de kervel door de polenta. Breng op smaak met zout en peper. Spreid de polenta uit in een ovenschaal en leg de plakken taleggio erop. Zet de schaal onder de grill tot de kaas borrelt. Haal de schaal uit de grill, verdeel de paddenstoelen met het vocht over de polenta en zet hem nog kort in de grill om de paddenstoelen te verhitten. Dien het gerecht op, bestrooid met de overgebleven kervel.
 

Bron

Boek: Plenty

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Smu1webmagazine avatar
Smu1webmagazine

Doorsturen

Home Recepten