Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Polenta met paddenstoelen en kruiden

Polenta met paddenstoelen en kruiden

Door: Smult

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-09-2014

Ingrediënten 2 personen


4 el olijfolie
350 g gemengde paddenstoelen, grote exemplaren gehalveerd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el gehakte dragon
1 el gehakte tijm
1 el truffelolie  
½ liter groentebouillon
80 g polenta (instant of traditioneel)
80 g Parmezaan, geraspt
30 g boter
1 tl fijngehakte rozemarijn
1 el gehakte kervel
100 g taleggio, korst verwijderd, in 1 cm dikke plakken
zout en zwarte peper
 


Polenta met paddenstoelen en kruiden
Polenta met paddenstoelen en kruiden

Dit recept is gepubliceerd in het herfstnummer Smult 5. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb en bekijk onze acties op www.smult.nl

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Verhit de olie in een grote Koekenpan. Voeg de helft van de paddenstoelen toe en bak ze in een paar minuten beetgaar; schep ze niet om zodat er goudbruine plekjes op verschijnen. Schep ze uit de pan en bak de rest op dezelfde manier.

2.Neem de pan van het vuur, doe alle paddenstoelen erin en voeg knoflook, dragon, tijm, truffelolie en wat zout en peper toe. Houd ze warm.

3.Breng de bouillon in een pan aan de kook. Voeg al roerend met een houten lepel geleidelijk de polenta toe. De polenta is gaar als hij nog vloeibaar is en van de wand van de pan loskomt. Bij instantpolenta duurt dat niet langer dan 5 minuten; bij traditionele polenta zo'n 50 minuten (voeg als hij te droog gaat worden nog wat bouillon of water toe, maar de polenta moet de consistentie hebben van een dikke pap).

4.Verhit de grill op hoog. Roer de Parmezaan, boter, rozemarijn en de helft van de kervel door de polenta. Breng op smaak met zout en peper. Spreid de polenta uit in een ovenschaal en leg de plakken taleggio erop. Zet de schaal onder de grill tot de kaas borrelt. Haal de schaal uit de grill, verdeel de paddenstoelen met het vocht over de polenta en zet hem nog kort in de grill om de paddenstoelen te verhitten. Dien het gerecht op, bestrooid met de overgebleven kervel.
 

Bron

Boek: Plenty



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top