Chili con carne (HOT&SPICY)

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-09-2014
  • Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

  • Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

  • Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

  • Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

  • Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

  • Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

  • Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

  • Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

  • Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

  • Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

  • Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

  • Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

  • Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

  • Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

    Chili con carne (HOT&SPICY)

Deze chili had je nog nooit! Mijn beste chili con carne ooit gemaakt! Vol van smaak en bestemd voor alle liefhebbers van een zeer pittig chili. Dit is echt lekker. Probeer maar. Het lijk een vreemde combinatie van ingrediënten, maar al deze smaken combineer perfect.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
800 g gaar bruine bonen of een combinatie van kidneybonen, bruine bonen en zwarte bonen, uit pot of anders gaar gekookt in zout, laurierblad en gekerfde uien
 
1 kg mager rundergehakt
200 g gerookte spekreepjes of chorizo blokjes
4 e zonnebloemolie
4 uien, fijn
6 teentjes knoflook, fijn
6 rode pepers met zaden, fijn
1 rode en 1 groene paprika, in blokjes
4 stengels bleekselderij, in blokjes
4 middelgroot wortelen, in blokjes
3 e chilipoeder
1 e cayennepeper
1 t zwarte peper
3 kleine gedroogde Sichuanpepertjes, fijn (toko)
2-3 t zeezout
2 e gedroogde oregano
2 t gemalen komijn
2 t paprikapoeder
5 cm kaneelstok
2 laurierbladeren
80 g tomatenpuree
800 g stukjes tomaten uit blik
1 e Worcestersaus
250 ml donkere bier (Hertog Jan)
100 ml sterke koffie of of pure 6 blokjes chocola of paar eetlepels cacao

gehakt bleekselderij voor garnering
zure room voor garnering
limoen partjes voor garnering
 
 
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 594,70 kcal
Koolhydraten 32,79 g
Eiwitten 40,99 g
Vetten 29,10 g

Bereidingswijze

1. Bak spekjes uit in olie in een koekenpan en haal ze erna uit de pan. (als je chorizo gebruik doen je hetzelfde)
2. Fruit de ui met knoflook en rode pepers tot zacht.
3. Voeg gehakt erbij en bak gehakt rul.
4. Voeg paprika's, bleekselderij en wortelen bij en meng goed door.
5. Voeg nu de, chilipoeder, cayennepeper, zwarte peper, zeezout, gedroogde oregano, gemalen komijn, paprikapoeder, kaneelstok en laurierbladeren erbij en bak tot geuren vrijkomen.
6. Ontzuur tomatenpuree voor 3 min. in deze mengsel.
7. Voeg overige ingrediënten erbij en kook zachtjes voor 1-2 uur. (hoe langer hoe lekkerder) De gare bonen worden een half uur voor klaar, toegevoegd. 
8. Doen chili in diepen borden en garneer met selderij, limoenpartjes en een dot zure room.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Aangeraden word dat er brood bij gegeten worden en een glas melk om te drinken, want die zal je nodig krijgen hi hi...

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pnaaktge367 avatar
pnaaktge367 30-01-2018

De versie met stoofvlees was ook erg lekker,maar met gehakt istie toch lekkerder 😉

pnaaktge367 avatar
pnaaktge367 27-10-2017

Heerlijk, lekker pittig! Ik heb hem gemaakt met chorizo en chocolade. Volgende keer maak een eigen versie en vervang ik het gehakt door paarden stooflappen en het bier door port of rode wijn.

alidada avatar
alidada 21-02-2015

Lijkt mij een heel lekker recept Deon. Chocola gebruik ik ook soms in mijn recepten met biefstuk of entrecote en dat brengt vaak [b] net dat[/b]beetje extra. Dank je wel voor het delen ik neem het mee en tzt zeker maken. Groetjes, Louise

Purrie avatar
Purrie 21-02-2015

dit lijkt me verukkelijk! Dank! En leuk met koffie.. benieuwd! Dank en groetjes, Buppie

Joyce1956 avatar
Joyce1956 20-02-2015

dit lijkt mij een jammie jammie recept, meteen meegenomen. Groetjes Joyce

deonart avatar
deonart 16-12-2014

een donker biertje[br] schaal 6-8 gewoon om uit te staan en goed gezien, deze chili is heerlijk..^O^ ....

Marcovan avatar
Marcovan 16-12-2014

Allereerst bedankt voor het delen. Ik ben van plan deze binnenkort te maken, lijkt me een heerlijke chili. Ik heb alleen 2 vraagjes. Op een schaal van 1 tot 10 hoe heet gaat dit worden? Ik ben het wel gewend, maar er zijn een paar amateurs bij wat heet betreft. :) En mijn tweede vraag, welke Hertog Jan adviseer je? Ik heb diverse soorten in huis.

naus_marijke avatar
naus_marijke 13-09-2014

Mmmm.. lijkt mij een heel goed recept! Ik wens jou ook nog een heel prettig weekend, groetjes Marijke

deonart avatar
deonart 13-09-2014

oncookingterms leuk je reactie, ja het klink beetje gek, koffie in de chili en dit ook nog met donker bier, maar deze combinatie van smaken passen heel goed en geeft het net een dieper level aan smaak, voller ^O^ ..

oncookingterms avatar
oncookingterms 13-09-2014

grappig recept wel ik las ooit eens n recept met 1 tl buisman dat gebruikte mijn moeder vroeger om de koffie wat meer smaak te geven,dus koffie in deze superchili is dus zo gek nog niet ;))

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten