1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Chili con carne (HOT&SPICY)

Chili con carne (HOT&SPICY)

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-09-2014

Ingrediënten 8 personen


800 g gaar bruine bonen of een combinatie van kidneybonen, bruine bonen en zwarte bonen, uit pot of anders gaar gekookt in zout, laurierblad en gekerfde uien
 
1 kg mager rundergehakt
200 g gerookte spekreepjes of chorizo blokjes
4 e zonnebloemolie
4 uien, fijn
6 teentjes knoflook, fijn
6 rode pepers met zaden, fijn
1 rode en 1 groene paprika, in blokjes
4 stengels bleekselderij, in blokjes
4 middelgroot wortelen, in blokjes
3 e chilipoeder
1 e cayennepeper
1 t zwarte peper
3 kleine gedroogde Sichuanpepertjes, fijn (toko)
2-3 t zeezout
2 e gedroogde oregano
2 t gemalen komijn
2 t paprikapoeder
5 cm kaneelstok
2 laurierbladeren
80 g tomatenpuree
800 g stukjes tomaten uit blik
1 e Worcestersaus
250 ml donkere bier (Hertog Jan)
100 ml sterke koffie of of pure 6 blokjes chocola of paar eetlepels cacao

gehakt bleekselderij voor garnering
zure room voor garnering
limoen partjes voor garnering
 
 


Chili con carne (HOT&SPICY)
Chili con carne (HOT&SPICY)
Chili con carne (HOT&SPICY)

veel groenten

veel groenten
Chili con carne (HOT&SPICY)

Sichuanchilipepertjes

Sichuanchilipepertjes
Chili con carne (HOT&SPICY)
Chili con carne (HOT&SPICY)
Chili con carne (HOT&SPICY)

uitgebakken spekjes

uitgebakken spekjes
Chili con carne (HOT&SPICY)

2 pond gehakt bij uienmengsel

2 pond gehakt bij uienmengsel
Chili con carne (HOT&SPICY)

zalige massa

zalige massa
Chili con carne (HOT&SPICY)
Chili con carne (HOT&SPICY)
Chili con carne (HOT&SPICY)
Chili con carne (HOT&SPICY)
Chili con carne (HOT&SPICY)
Chili con carne (HOT&SPICY)
Chili con carne (HOT&SPICY)
Chili con carne (HOT&SPICY)
Chili con carne (HOT&SPICY)
Chili con carne (HOT&SPICY)
Chili con carne (HOT&SPICY)

sichuanpepers

sichuanpepers

Deze chili had je nog nooit! Mijn beste chili con carne ooit gemaakt! Vol van smaak en bestemd voor alle liefhebbers van een zeer pittig chili. Dit is echt lekker. Probeer maar. Het lijk een vreemde combinatie van ingrediënten, maar al deze smaken combineer perfect.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bak spekjes uit in olie in een koekenpan en haal ze erna uit de pan. (als je chorizo gebruik doen je hetzelfde)
2. Fruit de ui met knoflook en rode pepers tot zacht.
3. Voeg gehakt erbij en bak gehakt rul.
4. Voeg paprika's, bleekselderij en wortelen bij en meng goed door.
5. Voeg nu de, chilipoeder, cayennepeper, zwarte peper, zeezout, gedroogde oregano, gemalen komijn, paprikapoeder, kaneelstok en laurierbladeren erbij en bak tot geuren vrijkomen.
6. Ontzuur tomatenpuree voor 3 min. in deze mengsel.
7. Voeg overige ingrediënten erbij en kook zachtjes voor 1-2 uur. (hoe langer hoe lekkerder) De gare bonen worden een half uur voor klaar, toegevoegd. 
8. Doen chili in diepen borden en garneer met selderij, limoenpartjes en een dot zure room.

Serveertip

Aangeraden word dat er brood bij gegeten worden en een glas melk om te drinken, want die zal je nodig krijgen hi hi...

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top