1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Pruimenjam met vanille

Pruimenjam met vanille

  • Duits, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-09-2014

Ingrediënten


L kilogram pruimen
500 gram geleisuiker ( 1 : 2)
sap van 1/2 citroen
1 vanillestokje


Verder heb je nodig


Grote pan
4 pottten met schroefdeksel


Pruimenjam met vanille
Pruimenjam met vanille

Veel pruimen gekregen van mijn buurvrouw. Dus lekkere jam maken. Deze pruimenjam is bijzonder lekker door het vleugje vanille. Weer eens een hele andere smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pruimen wassen, halveren en pit verwijderen. Pruimen in kleine stukjes snijden.
Vanillestokje over de lengte opensnijden. Merg eruit schrappen.

Pruimen, geleisuiker, citroensap en vanillemerg door elkaar roeren en plm. 2 uur laten intrekken.

Pruimen aan de kook brengen.
Plm. 3 - 4 minuten zachtjes laten koken.
Potten vullen met de jam en plm. 5 minuten op de kop zetten.
Laten afkoelen en dan......smullen maar.

Serveertip

Lekker op een warm croissantje of een gewone lekkere verse boterham.
Lekker in de yoghurt of een schep over vla of pap.
Ook als taartvuling heel erg lekker.

Bron

Internet - Essen und Trinken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top