Mexicaans Bonensaus

  • Mexicaans, Saus/dressing
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-09-2014
  • Mexicaans Bonensaus

    Mexicaans Bonensaus

    Mexicaans Bonensaus

  • Mexicaans Bonensaus

    Mexicaans Bonensaus

    Mexicaans Bonensaus

Een recept van een student met een Mexicaanse culinaire ervaring.
Deze bonensaus kwam hij tegen op een reis door Mexico. Hij vertelde dat elk dorp heeft weer een eigen geheime bonensaus en ze houden zelfs wedstrijden van welke bonensauzen het beste zijn. Deze sauzen komt je nooit te weten welke ingrediënten erin zitten. Deze saus is echter meer een algemene Mexicaanse bonensaus en overal bekend. Jord (student) had ook een kleine kleien pot brander gekocht en waar deze saus in een bakje met een kaarsje op warm gehouden worden. Het saus vormt vaak een basis voor burrito's.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blik (450 g) uitgelekt bonen (liefst zwarte bonen)
1 avocado
2 scherpe rode pepertjes
korianderzaad (gewone koriander poeder kan ook)
peterselie
klein beetje melk (op gevoel)
snufje zout en peper. (zout brengt de smaak van de avocado naar boven)
 
Optioneel
2 teentjes knoflook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender

Bereidingswijze

Eerst kook je de bonen en die giet je dan af. Vervolgens pel je de avocado en gooi je dan in een blender samen met de bonen (wel de pit er uit halen). Dan gooi je alle kruiden er bij en breng je de melk aan de kook.
Dit gooi je er ook bij in. Vervolgens doe je de blender aan en je pureert alles fijn. Als je dat hebt gedaan moet je hem even laten rusten en dan heb je een lekker Mexicaans bonensausje.
Je moet hem later natuurlijk wel weer al roerend aan de kook brengen want het brand snel aan.

Bron

Jord Koers

Serveertip

Ook lekker als dipsaus bij tortilla chips.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten