havermout muffin met cranberries (glutenvrij)

  • Europees, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-09-2014
  • havermout muffin met cranberries (glutenvrij)

    Havermout muffin met cranberries (glutenvrij)

    Havermout muffin met cranberries (glutenvrij)

  • havermout muffin met cranberries (glutenvrij)

    Havermout muffin met cranberries (glutenvrij)

    Havermout muffin met cranberries (glutenvrij)

  • havermout muffin met cranberries (glutenvrij)

    Havermout muffin met cranberries (glutenvrij)

    Havermout muffin met cranberries (glutenvrij)

  • havermout muffin met cranberries (glutenvrij)

    Havermout muffin met cranberries (glutenvrij)

    Havermout muffin met cranberries (glutenvrij)

  • havermout muffin met cranberries (glutenvrij)

    Havermout muffin met cranberries (glutenvrij)

    Havermout muffin met cranberries (glutenvrij)

Dit is een makkelijk recept voor smakelijke, gezonde en voedzame muffins.

Omdat ik nu glutenvrij eet ben ik gaan experimenteren met havermout muffins. Door de crandberries en appel is de muffin al een beetje zoet, dus voor mij hoeft er geen suiker bij. Die zijn lekker en gezond en je kunt ze makkelijk meenemen. Bovendien zijn ze ook makkelijk te bakken en is het leuk iets uit eigen oven te eten.

Deel dit recept

Ingrediënten
125 gr havermout (vlokken)
150 ml (volle) yogurd
2 (biologische) eieren
1 geraspte appel
100 gr crandberries
3 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 mespuntje zout
olie om de muffinvrompjes mee in te vetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven
Muffinvormpjes
Weegschaal
Maatbeker
Beslagkom

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de havermout, bakpoeder, kaneel, zout, crandberries en geraspte appel (alle 'droge' ingredienten) in een beslagkom en meng het door elkaar. Klop de eieren door de yoghurt. Voeg het eier-yogurt mengsel bij de andere ingedienten in de beslagkom en roer alles goed door elkaar.

Vet de muffinvormpje in. Schep het beslag in de vrompjes. Je kunt de vormpjes voor 3/4 vullen want het beslag reist niet heel veel. Doe de vorm in de oven en laat het ongeveel 30 minuten bakken tot de muffins goud-bruin kleuren. Wanneer je er met een saté prikker in prikt en deze komt er weer schoon uit dan zijn de muffins gaar.
Haal ze dan uit de vorm en laat ze nog even afkoelen.

Serveertip

Je kunt de crandberries natuurlijk ook vervangen door andere gedroogde vruchten, krenten of rozijnen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Smulroj avatar
Smulroj 25-09-2014

Ik heb er van gesmuld

LekkerVega avatar
LekkerVega 16-09-2014

Graag gedaan en geniet er van :)

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 15-09-2014

Havermout en cranberries gaan zo goed samen en de mufins zien erg lekker uit. Ik neem dit mee. Bedankt ... Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten