Mediterraanse runderstoofschotel

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 07-09-2014
  • Mediterraanse runderstoofschotel

    Mediterraanse runderstoofschotel

    Mediterraanse runderstoofschotel

  • Mediterraanse runderstoofschotel

    Mediterraanse runderstoofschotel

    Mediterraanse runderstoofschotel

  • Mediterraanse runderstoofschotel

    Mediterraanse runderstoofschotel

    Mediterraanse runderstoofschotel

  • Mediterraanse runderstoofschotel

    Mediterraanse runderstoofschotel

    Mediterraanse runderstoofschotel

  • Mediterraanse runderstoofschotel

    Mediterraanse runderstoofschotel

    Mediterraanse runderstoofschotel

  • Mediterraanse runderstoofschotel

    Mediterraanse runderstoofschotel

    Mediterraanse runderstoofschotel

  • Mediterraanse runderstoofschotel

    Mediterraanse runderstoofschotel

    Mediterraanse runderstoofschotel

  • Mediterraanse runderstoofschotel

    Mediterraanse runderstoofschotel

    Mediterraanse runderstoofschotel

Een beetje herfst maar toch met een beetje een zomers karakter door de Mediterrane smaken die in deze stoofpot zitten. De tomaten, de olijven, de chorizo en de verse rozemarijn en tijm geven dit gerecht een zonnige uitstraling en een heerlijke geur in huis. En ik kan je vertellen dat niet alleen de geur heerlijk was want we hebben er hier thuis allemaal ontzettend van zitten smullen en het zal dan ook zeer zeker nog vaker op tafel komen.
 Serveer er gewoon een pasta bij, of een lekker stamppotje zoals mijn Stamppot-van-spitskool-met-een-mediterraans-tintje
 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
 1 ½ kilo runder riblappen of sukadelappen
olijfolie en roomboter
peper en zout
4 uien
4 t knoflook
1 Spaanse peper (met pitjes)
250 gr Chorizo
250 ml rode wijn
250 ml hete runder bouillon
6 pomodori (of tros) tomaten
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
150 gram zwarte en/of groene olijven
zongedroogde tomaatjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:

snijd het vlees in dobbelstenen
hak de knoflook en snij de peper fijn
snij de uien fijn
ontvel de tomaten (onderdompelen in heet water) en snij ze in blokjes
snij de Chorizo in blokjes
snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes

Bereiding:

verwarm de olijfolie in een stoofpan en laat er de roomboter in smelten
voeg het vlees toe en bestrooi het met peper en zout, bak het vlees rondom bruin
doe er daarna de knoflook, Spaanse peper, uien en Chorizo bij en roer alles goed om
laat het even pruttelen en voeg de wijn en de bouillon toe
daarna voeg je de rozemarijn, tijm en de tomatenblokjes toe
laat dit ongeveer 3 uur op een klein pitje stoven en voeg de laatste 15 minuten de olijven en de zongedroogde tomaatjes toe

Bron

Inspiratie van een recept van de supermarkt, door mijzelf gemaakt, aangepast, veranderd en met eigen foto-s erbij van het resultaat.

Serveertip

Lekker met een zomerse stamppot of met pasta

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 25-11-2015

Tja, dan kan ik deze ook niet aan me voorbij laten gaan. Voor een beetje zomer in de herfst/winter!

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 24-11-2015

Fijn dat jullie het zo lekker vonden Ria. Met dit weer smaakt zo'n stoofpotje wel. Groetjes van Wilmie _O_

bramenria avatar
bramenria 19-11-2015

Ik heb het vandaag gemaakt in de slowcooker en het was heerlijk!

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 11-09-2014

Fijn dat het bij jullie zo goed in de smaak viel Ineke en Cecile :) Lekker nazomeren ;) En het is idd ook een prima recept voor de slowcooker Hennie en Louise, maar die heb ik niet dus laat ik het gewoon op een klein pitje pruttelen. Groetjes van Wilmie _O_

Cecileg avatar
Cecileg 09-09-2014

Wij hebben dit vandaag gegeten samen met de spitskoolstamppot. Het was heerlijk, maar wel machtig. Dit komt zeker vaker op tafel. Lieve groet Cecile

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 09-09-2014

Het staat nu al even te pruttelen,het ruikt super lekker,en dan die smaken! Gaat helemaal goed komen vanavond.Groetjes Ineke

h_buizer avatar
h_buizer 08-09-2014

Interessant recept, lijkt me erg lekker. En inderdaad ideaal voor de slowcooker..Wat betreft het stampot recept: Als je de 'link' knipt en plakt zogezegd,in de bovenbalk, werkt het wel en kom je meteen bij het recept, Gr. Henny

alidada avatar
alidada 07-09-2014

Hoi Wilmie, klinkt zeer aantrekkelijk en bewaar dit recept alvast. Ik zal het zeker mijn slowcooker hiervoor gebruiken. Groetjes, Louise. Ps de link naar je andere recept werkt niet.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten