Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Mediterraan, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

Als het richting herfst loopt krijg ik altijd weer ontzettend veel trek in stoofpotjes en stamppotten.
Toch vind ik het ook weer moeilijk om de zomerse gerechten vaarwel te zeggen.
Deze stamppot is dus een goed compromis, waar zomer en herfst elkaar ontmoeten. En niet alleen een goed compromis maar ook een lekker
Doordat je de kool met de andere ingrediënten samen wokt krijg je een lekkerder geheel dan wanneer je de kool met de aardappelen kookt. Je kunt ook de gestampte aardappelen weglaten en het gewoon als groente gerecht serveren.'

Tip: Lekker in combinatie met Mediterraanse-runderstoofschotel
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 ½ kg kruimige aardappelen
1 kleine spitskool
250 gram Pancetta (of ander spek in reepjes)
2 rode uien
1 potje zongedroogde tomaatjes
3 el rode pesto
2 teentjes knoflook
1 runderbouillontablet
peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 898,14 kcal
Koolhydraten 123,79 g
Eiwitten 34,49 g
Vetten 24,37 g

Bereidingswijze

Voorbereiding:

schil de aardappelen en snij ze in stukken, kook ze in ongeveer in ongeveer 20 minuutjes gaar
snij de spitskool in zo dun mogelijk reepjes
snij de uien  en hak de knoflook
snij de zongedroogde tomaatje in stukjes

Bereiding:

bak de spekjes (Pancetta) en voeg er eerst de knoflook en later de uien aan toe
voeg er daarna de spitskool aan toe
daarna komen de gedroogde tomaatjes, de pesto en het bouillontablet erbij
giet de gekookte aardappelen af, stamp ze fijn en voeg ze aan de massa toe.
maak op smaak met peper en zout en eventueel nog met een scheut olijfolie

Serveertip

Deze stamppot smaakt lekker bij mijn Mediterraanse runderstoofschotel of bij een gewone sappige gehaktbal.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Doorsturen

Home Recepten