Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje
- Mediterraan, Bijgerecht
- 20-30 min.
Als het richting herfst loopt krijg ik altijd weer ontzettend veel trek in stoofpotjes en stamppotten.
Toch vind ik het ook weer moeilijk om de zomerse gerechten vaarwel te zeggen.
Deze stamppot is dus een goed compromis, waar zomer en herfst elkaar ontmoeten. En niet alleen een goed compromis maar ook een lekker
Doordat je de kool met de andere ingrediënten samen wokt krijg je een lekkerder geheel dan wanneer je de kool met de aardappelen kookt. Je kunt ook de gestampte aardappelen weglaten en het gewoon als groente gerecht serveren.'
Tip: Lekker in combinatie met Mediterraanse-runderstoofschotel
Ingrediënten 4 recipe.people
1 ½ kg kruimige aardappelen1 kleine spitskool
250 gram Pancetta (of ander spek in reepjes)
2 rode uien
1 potje zongedroogde tomaatjes
3 el rode pesto
2 teentjes knoflook
1 runderbouillontablet
peper en zout naar smaak
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 898,14 kcal |
Koolhydraten | 123,79 g |
Eiwitten | 34,49 g |
Vetten | 24,37 g |
Bereidingswijze
Voorbereiding:
schil de aardappelen en snij ze in stukken, kook ze in ongeveer in ongeveer 20 minuutjes gaar
snij de spitskool in zo dun mogelijk reepjes
snij de uien en hak de knoflook
snij de zongedroogde tomaatje in stukjes
Bereiding:
bak de spekjes (Pancetta) en voeg er eerst de knoflook en later de uien aan toe
voeg er daarna de spitskool aan toe
daarna komen de gedroogde tomaatjes, de pesto en het bouillontablet erbij
giet de gekookte aardappelen af, stamp ze fijn en voeg ze aan de massa toe.
maak op smaak met peper en zout en eventueel nog met een scheut olijfolie
Serveertip
Deze stamppot smaakt lekker bij mijn Mediterraanse runderstoofschotel of bij een gewone sappige gehaktbal.