Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Mediterraan, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-09-2014
  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

  • Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

    Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

Als het richting herfst loopt krijg ik altijd weer ontzettend veel trek in stoofpotjes en stamppotten.
Toch vind ik het ook weer moeilijk om de zomerse gerechten vaarwel te zeggen.
Deze stamppot is dus een goed compromis, waar zomer en herfst elkaar ontmoeten. En niet alleen een goed compromis maar ook een lekker
Doordat je de kool met de andere ingrediënten samen wokt krijg je een lekkerder geheel dan wanneer je de kool met de aardappelen kookt. Je kunt ook de gestampte aardappelen weglaten en het gewoon als groente gerecht serveren.'

Tip: Lekker in combinatie met Mediterraanse-runderstoofschotel
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ½ kg kruimige aardappelen
1 kleine spitskool
250 gram Pancetta (of ander spek in reepjes)
2 rode uien
1 potje zongedroogde tomaatjes
3 el rode pesto
2 teentjes knoflook
1 runderbouillontablet
peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:

schil de aardappelen en snij ze in stukken, kook ze in ongeveer in ongeveer 20 minuutjes gaar
snij de spitskool in zo dun mogelijk reepjes
snij de uien  en hak de knoflook
snij de zongedroogde tomaatje in stukjes

Bereiding:

bak de spekjes (Pancetta) en voeg er eerst de knoflook en later de uien aan toe
voeg er daarna de spitskool aan toe
daarna komen de gedroogde tomaatjes, de pesto en het bouillontablet erbij
giet de gekookte aardappelen af, stamp ze fijn en voeg ze aan de massa toe.
maak op smaak met peper en zout en eventueel nog met een scheut olijfolie

Serveertip

Deze stamppot smaakt lekker bij mijn Mediterraanse runderstoofschotel of bij een gewone sappige gehaktbal.

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 11-09-2018

Graag gedaan Renee en fijn om te horen dat jullie het verrassend lekker vonden. Bedankt voor je reactie. Groetjes van Wilmie _O_

reneesmeding592 avatar
reneesmeding592 10-09-2018

Ik heb dit gisteren gemaakt en ik vond het verrassend lekker! Dank je!

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 06-02-2018

Leuk om te horen Els. Succes ermee en alvast smakelijk eten. Laat maar een keertje horen wat je ervan vond. Bedankt voor je reactie en groetjes van Wilmie _O_

meeuw405 avatar
meeuw405 05-02-2018

Ik ga deze ook maar eens maken, dus je recept meegenomen en in mijn bewaarde receptenkookboek gezet. Smulgroet Els

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 08-11-2016

Hoi Petra. Leuk dat je mijn stamppotje ook wilt gaan proberen. Ik ben benieuwd wat je ervan vind want ik weet dat je altijd erg kritisch bent ;) Ik wens je alvast smakelijk eten. Groetjes van Wilmie _O_

pwiggers avatar
pwiggers 25-10-2016

Ik neem je stamppotje mee op aanraden van Ruth Brock. Ik ben benieuwd Wilmie. Groet, Petra

berendg avatar
berendg 30-09-2016

dit was ook weer eens apart maar erg lekker dank je Wilmie

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 28-09-2016

Je hoeft je niet te schamen Marcella, ik lustte vroeger ook bijna niks en mijn kinderen waren ook hele slechte groente eters. Misschien dat ik daarom zo creatief ben geworden ;) Geen dank en nog veel plezier ermee. Groetjes van Wilmie _O_

Marcellaprins avatar
Marcellaprins 27-09-2016

Spitskool kreeg ik altijd van mijn schoonmoeder, en gooiden we (echt, ik schaam me diep) direct in de groene container (dat dan weer wel!). Mijn man vond dat 'oorlogsvoer". Nu dit recept geprobeerd, en direct opgeslagen in favoriete recepten! Ik heb er iets minder spek in gedaan, geen peper en zout, en een hamburger erbij. Super, bedankt voor het delen!

omajan avatar
omajan 21-12-2015

Wat was dit lekker, een toprecept. Dit gaan we zeker vaker eten. Groetjes Marianne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten