1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Sate
  5. Indonesische Sate

Indonesische Sate

  • Aziatisch, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-09-2014

Ingrediënten 4 personen


2 tenen knoflook
1 sjalotje
1 theelepel Laos
1 theelepel Djintan
2 theelepels Djahe
2 theelepels Ketoembar
1 halve theelepel Trasi
2 theelepels Sambal Badjak
2 theelepels Bruine basterdsuiker
Ketjap manis of Benteng
3 Eetlepels Calve Pindakaas met stukjes (wil je liever de ander kan dit natuurlijk ook)
Lauw warm water
Arachide-olie 


Verder heb je nodig


Steelpannetje
snijplank
 


Ik kreeg dit recept via iemand van de zanggroep waar mijn vrouw lid van is geweest tijdens een bbq.Heb het toen uitgeprobeerd en heerlijk gewoon!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij eerst de knoflook en de sjalot heel fijn.
Doe vervolgens een klein beetje olie in het pannetje en fruit de sjalot, en vervolgens bak je ook op het laatst even de knoflook mee.
Doe alle kruiden erbij, de trasi, sambal en de basterdsuiker. 
Heel even licht laten bakken.
Vervolgens de pindakaas erdoor roeren en een scheutje lauwwarm water (dit mengt beter dan met koud).
Goed blijven roeren.
Vervolgens een klein scheutje ketjap erbij en blijven roeren.

Na gelang je eigen smaak kun je de saus steeds dunner maken met lauwwater. Wordt de saus te licht, dan wat ketjap erbij. Je kunt zelf naar eigen smaak nog  wat djahe, ketoembar en sambal toevoegen.


Nu doorblijven roeren tot je een wat egale saus hebt.

Denk er wel aan dat je de saus niet te warm laat worden anders verbrandt ie!!

Succes
 

Bron

Via een mede zanger van de zangclub van mijn vrouw



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van buddy73


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van buddy73
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top