1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Kip kerrie salade
  6. 10 x kruidenboter

10 x kruidenboter

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-09-2014

Ingrediënten


Roomboter
Allerlei soorten kruiden
Zie diversen kruidenboters



10 x kruidenboter
10 x kruidenboter

Ze smeren zo lekker weg bij de barbecue, verse kruidenboters.Lekker op stokbrood bij een salade of een lekkere kop soep.  Varieer met kruiden uit eigen tuin en verrassende smaakmakers die je toevallig in huis hebt. Bewaren doe je de rollen kruidenboter in de koelkast of diepvries.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

 1 Klassieke kruidenboter
Prak door 150 gram zachte roomboter 3 eetlepels fijngehakte verse kruiden (bijv. peterselie, bieslook en kervel), 2 geperste teentjes knoflook en versgemalen zout en peper naar smaak. Schep de boter op een vel vershoudfolie en rol de boter in de folie strak en als een snoepje op. Lekker bij rood vlees, een gepofte aardappel en op  brood
.2 Olijvenboter
Prak door 150 gram zachte roomboter 2 eetlepels zwarte olijventapenade en versgemalen zout en peper naar smaak. Schep de kruidenboter op een vel vershoudfolie en rol de boter in de folie strak en als een snoepje op. Lekker met kalfsvlees, portobello en sneetjes ciabatta.
3 Chili-muntboter
Prak door 150 gram zachte roomboter 3 eetlepels fijngehakte verse munt, fijngewreven chilivlokken en versgemalen zeezout naar smaak. Schep de boter op een vel vershoudfolie en rol de boter in de folie strak en als een snoepje op. Lekker bij vis, zoete suikermaïs en ananaskebabs.
4 Tomatenboter met oude kaas
Prak door 150 gram zachte roomboter 8 fijngehakte half-zongedroogde tomaatjes, 3 eetlepels geraspte oude kaas en versgemalen zout en peper naar smaak. Schep de boter op een vel vershoudfolie en rol de boter in de folie strak en als een snoepje op. Lekker bij geroosterde groenten
.5 Ansjovisboter
Prak door 150 gram zachte roomboter 5 fijngesneden ansjovisfilets uit blik. Breng de ansjovisboter op smaak met een kneepje citroen en versgemalen peper. Schep de boter op een vel vershoudfolie en rol de boter in de folie strak en als een snoepje op. Lekker bij kalfsvlees, albacore-tonijn en courgette
.6 Pestoboter
Prak door 150 gram zachte roomboter 2 eetlepels verse groene pesto en versgemalen zout en peper naar smaak. Schep de boter op een vel vershoudfolie en rol de boter in de folie strak en als een snoepje op. Lekker bij rood vlees, kip of kalkoen en zuurdesembrood
.7 Kerrie-ananasboter
Prak door 150 gram zachte roomboter 2 theelepels gemalen kerriepoeder. Voeg 2 eetlepels (verse) kleine ananasblokjes toe en schep de boter op een vel vershoudfolie. Rol de boter in de folie strak en als een snoepje op. Lekker bij kip of kalkoen en varkenskarbonades.
8 Citroen-tijmboter
Prak door 150 gram zachte roomboter 2 eetlepels verse tijmblaadjes met de rasp en het sap van 1/2 (biologische) citroen. Breng de boter op smaak met versgemalen zout en peper. Schep de boter op een vel vershoudfolie en rol de boter in de folie strak en als een snoepje op. Lekker bij kalfssaucijsjes, rood vlees en vis.
9 Sinaasappel-kaneelboter
Prak door 150 gram zachte roomboter 2 theelepels gemalen kaneel met de rasp en het sap van 1/2 sinaasappel. Schep de boter op een vel vershoudfolie en rol de boter in de folie strak en als een snoepje op. Lekker bij een dessert van geroosterde pruimen of vijgen met een bol boerenroomijs of hangop.
10 Vanille-basilicumboter
Prak door 150 gram zachte roomboter met merg van 1 vanillestokje en 2 eetlepels fijngesneden verse basilicum. Schep de boter op een vel vershoudfolie en rol de boter in de folie strak en als een snoepje op. Lekker met grote garnalen of geroosterde abrikozen.

Bron

Delicious



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top