Wraps met kip en tomaat
- Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Dit is een lekker recept uit het herfstnummer Smult 5. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. Kijk op www.smult.nl voor onze acties!
Ingrediënten 6 recipe.people
2 el neutrale olie1 teentje knoflook, geperst
1 tl gemalen komijn
2 tl pittige paprikapoeder
1/2 el gedroogde oregano
250 g kipfilet
6 tomaten in stukjes
6 wraptortilla's
1 klein kropje romaanse sla, in brede repen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 225,79 kcal |
Koolhydraten | 23,70 g |
Eiwitten | 14,37 g |
Vetten | 7,68 g |
Bereidingswijze
1. Meng olie met knoflook, komijn, paprikapoeder, oregano en wat zout en peper en wrijf kipfilet in met dit mengsel. Bak de kipfilet in een koekenpan op matig hoog vuur in 10-12 minuten gaar en bruin, keer regelmatig.
2. Leg kipfilet op bord en roer tomaatstukjes door bakvet. Laat 5 minuten sudderen tot een lekkere saus. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat paprikapoeder.
3. Trek kipfilet met twee vorken in stukken. Bestrijk tortilla's met tomatensaus en leg kipstukjes er in een reep op. Verdeel slarepen erover en rol de tortilla's stevig op tot een wraps. Snijd de wraps schuin doormidden.
4. Serveer de wraps op borden met slabladeren, tomaat en komkommer.
Bron
Smult 5: blz 63