Wokschotel met puntpaprika en kipfilet

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-09-2014
  • Wokschotel met puntpaprika en kipfilet

    Wokschotel met puntpaprika en kipfilet

    Wokschotel met puntpaprika en kipfilet

Puntpaprika op de oosterse  toer.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram pandanrijst, 2 cm verse gember, 3 zoete puntpaprika's, 2 el wokolie, 200 gram gebroken sperziebonen, 300 gram kipfilet in blokjes, 8 el gembersiroop, 3 el witte wijnazijn, 2 el sojasaus, 1 el maizena
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk.
Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Verhit 2 el olie in een pan en bak de kipfilet.
Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de sperziebonen 5 min. op hoog vuur. Schenk er na 4 min. 2 el water bij. Voeg de gember en paprika toe en roerbak 5 min. op hoog vuur. Voeg hierna de gebakken kipfilet toe.

Meng ondertussen de gembersiroop, azijn, sojasaus, maizena en 8 el water in een kom. Voeg toe aan de groenten in de wok. Draai het vuur laag en verwarm al roerend 1 min. tot de saus gebonden is.

Bron

Allerhande

Serveertip

Lekker met dungesneden bosui.

Laatste reacties

MaudyL avatar
MaudyL 20-08-2020

Heerlijk recept, gegeten met zoete aardappel blokjes, even gekookt en daarna gebakken, lekker horrr...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten