Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Köfte met Humus, geroosterde bloemkool, tomatenkomkomme

Köfte met Humus, geroosterde bloemkool, tomatenkomkomme

Door: Bruintje37

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-09-2014

Ingrediënten 4 personen


500 gr lamsgehakt,1 pak Miras Inegöl köfte kruidenmix, 1 pot Miras gekookte kikkererwten, 1 geraspte teen knoflook, olijfolie, 1 eetlepel tahin, 2 eetlepels citroensap, 2 theelepel gemalen komijn, ½ komkomer geschild en zaadlijst verwijderd, ½ tomaat alleen vruchtvlees, 1 dl witte wijnazijn, 1 dl water, 25 gram suiker, kleine bloemkool, platte peterselie, verse koreander, verse munt, zout, zwarte peper


Verder heb je nodig


Grillpan en koekepan met anti aanbak laag

Köfte met Humus, geroosterde bloemkool, tomatenkomkomme
Köfte met Humus, geroosterde bloemkool, tomatenkomkomme

Ontstaan door een uitgeschreven wedstrijd van Smulweb met Miras producten

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vermeng het gehakt met de Miras köfte kruiden mix, snij hele kleine blokjes van de de komkommer en tomaat, meng water met azijn en laat de suiker oplossen, marineer de komkommer en tomaat hierin. Laat de kikkererwten uitlekken, doe ze in een foodprocessor met de knoflook, tahin, 3 eetlepels olijfolie, 1theelepel komijn en het citroensap en draai er een mooie puree van. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Maak van het gehaktmensel ovale balletjes ter grote van je handpalm. Verhit een grillpan en een Koekenpan en grill de köfte in de grilpan en rooster de bloemkool met wat zout en theelepel komijn in de koekenpan. Was de platte peterselie, koreander en munt, trek de blaadjes er af en sla deze droog. Laat de tomaat en komkommer uitlekken. Pak 4 grote platte borden, smeer op elke bord een laag humus, verdeel de köfte en geroosterde bloemkool hier over, 4 hoopjes relish en de salade van verse kruiden, op smaak maken met wat zout en zwarte peper en besprenkelen met olijfolie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Bruintje37
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top